House PK

House PK


PANAS BERMISTERI! CINABENG YANG HINA AZAN KENA STROK?

Posted: 12 Nov 2013 06:00 AM PST

Sebastian Phiu: Wa ada dpt satu email. Ini celita sebenar yang berlaku di Taman Tasik Prima Puchong. Celita cina maki azan. Lu baca sendili la sinang. Wa talak edit apa pun. Wa copy paste saja ha..


Bro Sebastian,

Aku dapat berita ni dari penduduk Taman Tasik Prima sendiri. Aku tanya sendiri pada penduduk yang buat report Polis berkenaan cina yang minta azan diperlahankan tu. Kebetulan aku singgah sembahyang di surau ar rahman tu.

Sebenarnya cina tu tak minta pun azan tu diperlahankan. Cina tu tak pergi ke surau tu pun. Tapi cina ni buat tindakan yang lebih kurang ajar. Cina ni maki hamun masa orang tengah azan. Maknanya lebih kurang ajar la sebab semua orang dengar dia maki azan tu. kalau dia pergi surau cakap elok-elok dengan ajk surau kira ok lagi. Penduduk ini cerita perkara ni dah lama berlaku. Dekat setahun perkara ni berlaku.

Mula-mula cina ni maki jerit-jerit masa azan subuh je. Penduduk ni tak tau cina mana satu yang jerit. Tapi nak ditunjukkan Allah, suatu hari (hari kejadian) cina ni jerit maki masa azan maghrib. Orang surau pergi ke rumah cina ni dan berlaku pertengkaran dengan keluarga cina ni.

Cina ni pun tak mengalah dan tak minta maaf. Jadi, esoknya ajk surau pergi buat laporan polis. Cina ni pun buat report polis. dan cerita ni tersebarlah di surat khabar.
Tapi kuasa Allah, malam kejadian tu juga bapak cina yang maki azan tu kena strok. Terus dapat bala cash. Aku tak reka cerita ni. Kalau bro tak percaya pergi sendiri ke surau tu tanya penduduk situ.

Aku tanya mana satu rumah cina tu? Penduduk ni tak nak bgtau rumah yang mana satu. Takut perkara yang tidak diingini berlaku. Dan penduduk minta perkara ini tidak diperbesarkan dan biar polis yang siasat. Dalam hati aku, punya la baik orang melayu ni. Kenapa cina ni macam cilake.

Kesimpulan yang aku dapat buat, rumah cina tu dekat dengan surau sebab tu bila cina ni maki orang surau boleh dengar. Rumahnya baris depan. Tapi tak tau rumah yang mana satu. Sejak isu azan ni berlaku, 3-4 rumah cina baris depan ni senyap. Diaorang takde di rumah. Mungkin takut diserang dan tinggal di tempat lain buat sementara waktu.

Aku bg sekali gambar surau dan kawasan perumahan tu. tapi aku tak boleh masuk kawasan perumahan tu. Sebab ada security guard. Land mark perumahan ni betul-betul dekat dengan kfc dan pizza. apa-apa hal aku roger lagi.
Read more: http://sebastianphiu.blogspot.com/2013/11/eksklusif-cerita-sebenar-cina-maki-azan.html#ixzz2kOeKvKk6

ADUH! AZEEZ BUAT HAL LAGI - KALI INI DIA PERGI FILIPINA PULAK DAH! KENAPA? WHY?

Posted: 12 Nov 2013 04:27 AM PST

Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) akan menghantar misi kemanusiaan ke selatan Filipina, esok bagi membantu mangsa taufan Haiyan yang melanda beberapa wilayah di negara itu, Jumaat lalu.

Presidennya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata, misi Ke-34 yang dikendalikan KP1M itu akan berlepas kira-kira jam 11 pagi dengan membawa bantuan sebanyak 14 tan dan disertai 38 sukarelawan termasuk petugas media.

Bantuan yang meliputi makanan, ubat-ubatan dan produk nutrisi bayi itu akan dihantar menaiki pesawat Charlie milik Tentera Diraja Udara Malaysia (TUDM), katanya pada sidang media di Kuala Lumpur hari ini.

Abdul Azeez yang akan mengetuai misi itu, berkata Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan Datuk Bandar Cebu akan menguruskan perjalanan misi KP1M yang dijangka pulang ke tanah air pada 17 November nanti.

Baca seterusnya di Perak Today
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...