House PK

House PK


CILI KASI TARUK! INI BUKTI PUAK PAKATAN MEMANG KAKI FITNAH

Posted: 29 Apr 2014 08:57 PM PDT

MAHKAMAH tadi perintah SUA PAS,Datuk Mustafa Ali dan 4 lagi bayar ganti rugi RM100,000 pada FELDA kerana fitnah jual minyak sawit pada Israel-Agendanews

PANAS! KALAU NAMPAK BUDAK-BUDAK DARI PUSAT TAHFIZ AMAL, SILA LAPORKAN PADA JABATAN AGAMA ISLAM NEGERI!

Posted: 29 Apr 2014 02:39 AM PDT

Ingat lagi kisah Pusat Tahfiz Amal? Aku pernah tulis dalam blog aku KLIK SINI

PERAK TODAY ada membuat lagi pendedahan terbaru seperti berikut:

Jabatan agama negeri dan pihak polis boleh mengambil tindakan tegas dengan menahan mana-mana individu atau kumpulan yang menggunakan nama Pusat Tahfiz Amal, dekat Yan, Kedah untuk mengutip derma kerana Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) sudah mengeluarkan notis penutupan operasinya sejak 10 Februari lalu.

Exco Agama Negeri Kedah, Mohd Rawi Abd Hamid, berkata pusat tahfiz berkenaan telah diarah tutup sepenuhnya dan kini hanya pembelajaran secara tidak formal disediakan di situ.

"Sebarang aktiviti mengutip derma melibatkan kanak-kanak yang mendakwa mereka mewakili pusat berkenaan perlu dibanteras sehabis mungkin.

"Selepas notis dikeluarkan pada Januari lalu, mana-mana penghuni dari pusat terbabit yang didapati menjalankan aktiviti mengutip derma akan ditangkap.

"Kita dapati gejala kutipan derma di Kedah sudah tidak berlaku kerana ia memerlukan kebenaran dan jika ada individu yang meminta derma tanpa surat kebenaran polis dan Jaik, mereka boleh ditahan," tegasnya kepada Peraktoday.com.my.

Baca seterusnya di Perak Today 
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...