BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


HOT NEWS !!! TADIKA #PASTI !!! BENDERA #MALAYSIA TERBALIK DI KESAN !!! APA CERITA NI ???

Posted: 07 Jul 2014 08:00 AM PDT


apa cerita ni ??? takkan tak perasan bendera Malaysia terbalik ??? lihat gambar di atas.nampaknya tadika ini nak memalukan malaysia di mata dunia.biasalah puak pembangkang,mereka nak buat apa saja demi perjuangan kononnya.nanti kata semua nya salah UMNO.gambar macam ni pun kata salah UMNO.malas nak ulas panjang-panjang,kang pedas saya bagi

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

BREAKING NEWS !!! KANTOI !!! #PKR SERET #MEDIA DESAK #KHALIDIBRAHIM LETAK JAWATAN !!!

Posted: 07 Jul 2014 05:00 AM PDT


Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim terus menerima tekanan dari dalam partinya sendiri supaya melepaskan kedudukannya sebagai Menteri Besar Selangor.Kali ini,strategi pihak terbabit semakin terdesak apabila menyebarkan maklumat palsu dengan mengaitkan pihak media kononnya Abdul Khalid akan mengadap Sultan Selangor,Sultan Sharafuddin Idris Shah bagi menyerahkan surat perletakkan jawatannya.


Mesej palsu berkenaan mula tersebar secara meluas sejak tengah malam Ahad termasuk oleh anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Selangor yang mendakwa kononnya menerima maklumat daripada wakil media mengenai hasrat Abdul Khalid itu.Turut dimuatkan dalam mesej itu ialah kononnya Abdul Khalid akan mengadap Sultan Selangor pada pukul 9 pagi,Isnin dan sidang media mengenainya akan diadakan selepas itu.Bagaimanapun Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar Selangor menafikan maklumat berkenaan.


Sementara itu,Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) dikesan turut menjadi mangsa agenda politik pihak tidak bertanggungjawab apabila nama agensi itu digunakan untuk menyebar berita palsu mengenai perletakan jawatan Abdul Khalid.Menerusi mesej dua perenggan yang dihantar menggunakan singkatan 'Bernama' dihujungnya,penyebar turut mendakwa kononnya Sultan Selangor memperkenan Exco PAS,Iskandar Abdul Samad untuk dilantik sebagai Menteri Besar yang baharu.

Bernama menerusi Twitternya bagaimanapun menafikan maklumat tersebut.


Sejak beberapa bulan lalu Abdul Khalid menerima tekanan, termasuk daripada pemimpin PKR sendiri supaya beliau melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Selangor.Hasrat 'langkah Kajang' yang dilihat gagal menjatuhkan Abdul Khalid sebelum ini kembali berlaku dalam PKR terutama selepas beliau gagal mempertahankan kerusi Ketua Cabang PKR Kuala Selangor dalam pemilihan parti baru-baru ini. - MSTAR 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KANTOI !!! #NURULIZZAH DAN PEMIMPIN #PAKATAN #PEMBANGKANG BIJAK KENCING RAKYAT MALAYSIA !!!

Posted: 07 Jul 2014 01:30 AM PDT


Bijak nya Pemimpin PR Ambil Kesempatan Walaupun Mereka Tidak Pernah Turun Ke Jalanan Bertemu Gelandangan Sebelum Ini.Para pemimpin Pakatan Rakyat seperti Teresa Kok dan Nurul Izzah,sememangnya bijak mengambil kesempatan.Itu perlu diakui dan perlu juga dipuji.Sebagai Wakil Rakyat, mereka memang tidak bertanggungjawab dan tidak amanah.Bagaimanapun,sebagai ahli politik yang licik, mereka sangat bijak dan sentiasa menempatkan diri mereka di barisan hadapan.Sebaik-baik sahaja Menteri Wilayah mengeluarkan kenyataan bahawa Kuala Lumpur akan dibersihkan daripada golongan gelandangan dan peminta sedekah,PR melihat ini adalah peluang mereka yang terbaik untuk memutarbelitkan kenyataan sebenar dan cuba menggambarkan Kerajaan sebagai zalim dan tidak berperikemanusiaan. Hakikat sebenar bahawa Kementerian Wilayah cuba 'menaiktarafkan' golongan berkenaan,menempatkan mereka di kawasan yang lebih sesuai berbanding membiarkan mereka menjadi tikus-tikus longkang, tidak langsung diambil kira.Radius 2 Kilometer dari Pusat Bandaraya,langsung tidak disebut oleh PR.Anjung Singgah juga tidak disebut.Bantuan teknikal dan kemanusiaan yang disalurkan juga langsung tidak disentuh.Yang mereka sebutkan ialah,Kementerian dan Menterinya,mahu menghapuskan golongan tersebut sepertimana merinyu kesihatan menghapuskan nyamuk aedes.Baik Teresa Kok,lebih-lebih lagi Nurul Izzah,mereka tidak pernah turun ke medan gelandangan. 

Mereka tidak pernah menyuarakan bantuan atau memperjuangkan golongan tersebut agar keluar daripada kepompong tanpa komitmen dan kebebasan melampau.Namun kerana isu gelandangan yang sedang hangat sekarang,Teresa Kok dan Nurul Izzah segera muncul.Mereka segera berlakon sebagai wakil rakyat yang sangat prihatin. Mereka mula mengenali kaum gelandangan.Sebelum isu ini,UMNO dan Barisan Nasional serta beberapa NGO telah lama menyalurkan bantuan.Malah Shahrizat Abdul Jalil dan Ku Nan sendiri,sudah terlalu banyak kali menjengah dan melihat sendiri selain meninjau permasalahan mereka. Ramai yang dibantu mendapatkan pekerjaan walaupun akhirnya mereka kembali semula menjadi gelandangan kerana kerja mengikat mereka dengan komitmen.Pemberian makanan percuma telah dilakukan hampir setiap malam selama beberapa tahun,tetapi baru sekali disertai oleh Teresa Kok, Lim Lip Eng,Nurul Izzah dan beberapa pemimpin PR,itu yang dihebahkan seolah-olah kehadiran mereka mengubah segala-galanya. 

PR dan golongan yang sekarang ini menonjolkan diri sebagai HERO GELANDANGAN langsung tidak muncul.Teresa Kok dan Nurul Izzah langsung tidak nampak kelibat.Bahkan Ahli Parlimen Bukit Bintang yang merupakan salah seorang pemimpin kanan DAP,langsung tidak peduli tentang kewujudan golongan gelandangan di Parlimennya.Sekarang,mereka muncul untuk berlakon.Sekarang tiba-tiba sahaja mereka menjadi wira demi meraih simpati dan sokongan selain mengejek dasar kerajaan.Segala bantuan yang diberikan oleh Kerajaan,NGO,UMNO dan sebagainya selama ini,langsung tidak disebut.Bijak sangattt !!! Patutlah mereka berjaya mendapat sokongan daripada rakyat Malaysia kerana pandai spin dan berlakon

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KANTOI !!! PENIPUAN #PAKATAN #PEMBANGKANG PADA BULAN #RAMADHAN DIDEDAHKAN !!!

Posted: 06 Jul 2014 11:03 PM PDT


lagi 1 cerita fitnah oleh puak PR didedahkan.patutlah DS Tengku Adnan Mengamuk kelmarin.rupanya ini lah puncanya !!! rupanya berita ini disebarkan oleh puak Pakatan untuk menipu rakyat malaysia di bulan Ramadhan ini.tak malu kerr menipu rakyat malaysia wahai puak PR ??? apa bangang anda semua ni ??? malas nak ulas panjang-panjang kang lagi pedas saya bagi.APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...