Kedah Ke KL - MctHeory

Kedah Ke KL - MctHeory


INFO!! Bagaimana Boleh Wujudnya Cina 1000 Stateless di UK??

Posted: 13 Apr 2014 08:34 AM PDT


1. Dalam era 70 an, selepas peristiwa 13 Mei, kaum Cina sudah menanam kebencian dalam jiwa mereka terhadap Malaysia. Tambahan pula, Tun Abdul Razak telah menggagaskan Dasar Ekonomi Baru (DEB). Kaum Cina berasa cemburu dan bercadang untuk menghantar anak mereka belajar di luar negara dan akhirnya meninggalkan Malaysia.

2. Kaum Cina telah mengkaji sistem kerakyatan negara maju seperti United Kingdom dan di negara Asia yang lain seperti Taiwan dan Hong Kong. Mereka mendapati UK adalah negara berpotensi besar memberi kerakyatan kepada rakyat negara lain apatah lagi British merupakan bekas penjajah Tanah Melayu yang menyediakan kemudahan passport BOC kepada rakyat jajahannya (Commonwealth).

3. Anak-anak Cina dalam era 90 an telah mendapat keputusan yang cemerlang dan di hantar belajar ke UK. Atas kebencian yang mendalam terhadap Malaysia mereka menanam tekad tidak mahu menjejakkan kaki di bumi Malaysia. Kumpulan ini terus mencari peluang pekerjaan di UK dengan menggunakan pas lawatan kerja namun sebilangan besar daripada mereka duduk secara haram di sana.

4. Seluruh rakyat Malaysia akan marah jika mendengar fakta di bawah ini :-

a) Majoriti dalam kelompok ini merupakan penerima biasiswa kerajaan

b) Majoriti kelompok ini adalah golongan profesional yang terdiri daripada doktor, peguam, akauntan dan bankers.

c) Secara total kesemua mereka adalah kaum Cina (warganegara Malaysia)

5. Kaum Cina di Malaysia sememangnya mengatur stratergi menggunakan kemudahan kerajaan dan akhirnya meninggalkan bumi Malaysia sebagai pengkhianat negara.

6. Lebih daripada 10 tahun kumpulan tersebut bermastautin di UK dan berjaya memegang passport BOC akhirnya kerajaan UK telah meminda perundangan mereka dengan tidak lagi memberi kerakyatan kepada pemegang passport BOC.

7. Mengapa kerajaan UK meminda perundangan tersebut ?


a) Sebilangan kecil kaum Cina Malaysia yang telah menjadi rakyat UK menuntut kepelbagaian hak keistimewaan

b) Kumpulan yang lolos menjadi rakyat UK ini diberikan betis nakkan peha, diberi peha hendak pijak kepala.

8. Kumpulan 1000 orang profesional ini terkejut dengan keputusan kerajaan UK kerana mereka dengan angkuh telah melucutkan kewarganegaraan mereka secara sukarela. Mereka mengoyak, memijak dan meludah passport Malaysia pada tahun 2003.

9. Walaupun permohonan kewarganegaraan mereka telah ditolak oleh UK, sikap biadap kumpulan ini dengan memasang guaman untuk memperjuangkan hak kewarganegaraan UK mereka atas alasan kononnya mereka pembayar tegar cukai di UK. Tindakan ini telah menyebabkan nama Malaysia terjejas di mata kerajaan UK sehinggakan ada ura-ura hampir mengenakan visa terhadap mana-mana rakyat Malaysia yang memasuki UK.

10. Rakyat Malaysia pasti marah dengan kumpulan ini. Sudahlah menjadi pengkhianat negara, sekali lagi mereka memburukkan imej Malaysia di mata antarabangsa.

11. Sekarang kumpulan ini bergelar "stateless". Kumpulan ini terhegeh-hegeh menagih kerakyatan dari negara lain seperti Australia, Hong Kong, Taiwan dan Singapura. Mereka kini menjadi tukang cuci pinggan, tukang sapu malah ada yang menjadi penganggur walaupun mempunyai segulung ijazah dari universiti terkemuka.

12. Nasib kumpulan pengkhianat ini sedaya upaya di bela oleh DAP. Oleh sebab itu Ahli Parlimen Tanjong menarik nafas lega kononnya Malaysia menyambut baik kepulangan 1000 pengkhianat tersebut.

13. Peringatan buat Rakyat Malaysia, JANGANLAH sesekali kita memberi kemenangan kepada Pakatan Rakyat kerana jika mereka memerintah sebagai kerajaan Persekutuan nyata 1000 pengkhianat ini akan diberi kerakyatan semula di Malaysia.--SUMBER

HOT!! Ustaz Fakir Miskin Tapi Mempunyai Banglo Ratusan Ribu? #Penipu

Posted: 12 Apr 2014 11:12 PM PDT


Phnom Penh - Dia menjaja konon dirinya seorang ustaz yang hidup miskin dan diamanahkan menjaga sebuah banglo dua tingkat di sebuah perkampungan miskin dan terpencil di sini, sejak beberapa tahun lalu.

Namun rahsia lelaki yang pernah dan masih menjaja sumbangan di Malaysia terbongkar, apabila banglo dilengkapi pelbagai kemudahan bernilai lebih ratusan ribu itu, didakwa miliknya.

Banglo terletak di tengah-tengah ratusan rumah penduduk Islam daif di Kampung Cham, itu dikatakan digunakan sebagai pusat operasi menagih sumbangan warga Malaysia kononnya bagi membina sekolah agama dan masjid baru di kampung itu.

Ustaz lingkungan 40-an itu dikatakan sering menjaja dirinya mengetuai sebuah pertubuhan bukan kerajaan berlandaskan Islam di negara itu yang dianggotai tidak sampai lima ahli, bagi menagih sumbangan terutamanya daripada warga Malaysia yang sering menjalankan kerja amal di negara itu.

Agak mengejutkan apabila banglo ustaz terbabit dilengkapi bekalan air bersih selain janakuasa bagi menyalurkan bekalan elektrik walaupun penduduk hanya menagih bekalan air hujan untuk keperluan harian, selain menjadikan kegiatan bertani dan menangkap ikan di sungai Mekong sebagai sumber pendapatan. [SUMBER]

HOT!! Pergaduhan Dalaman Punca Saifudin Nasution Bertanding Timbalan Presiden PKR? #PemilihanPKR

Posted: 12 Apr 2014 07:20 PM PDT


Semalam ada temuramah yang dibuat oleh portal puak PKR sendiri mengenai misteri Saifudin Nasution yang dikatakan tiba-tiba saja masuk bertanding jawatan Timbalan Presiden. Azmin Ali sebelum ini telah memberi komen yang mengatakan Saifudin hanyalah penyebok dalam pertandingan tersebut.

Namun ada sesuatu yang menarik untuk kita baca disebalik kenapa Saifudin tawarkan diri untuk bertanding?

Soalan: Anda cukup berani untuk mengumumkan pakatan anda dengan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan pengarah strategik PKR Rafizi Ramli. Rafizi pun disebut agak ragu kalau-kalau dikatakan mengenai meludah antara Selangor Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Timbalan Presiden PKR Azmin Ali. Adakah anda fikir langkah sedemikian akan mewujudkan permusuhan antara puak ? 
Jawapan: Ya , akan ada permusuhan . Apabila kita mula-mula dirancang ( untuk membentuk pakatan itu , Rafizi dan Izzah ,) termasuk ahli-ahli parti yang lain, menyedari saya pada mulanya saya enggan dicalonkan ( untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR ). Tetapi saya juga tahu bahawa pemimpin parti bosan dengan berbagai masalah yang tidak berkesudahan (yang disebabkan oleh Khalid dan Azmin ). 
Rakyat telah menyaksikan (pembangkang ) di Kedah , di mana Pas gagal menyelesaikan konflik dalaman ( antara bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak dan Timbalan Pesuruhjaya PAS Kedah Datuk Phahrolrazi Zawawi ). Masalah ini timbul kerana tidak ada yang telah diselesaikan isu ini (untuk gambar politik yang lebih besar ) dan, pada akhirnya, perkara itu telah diketahui oleh rakyat, yang dihukum dengan pengundi Pas yang dulunya member undi kepada PAS telah memberi undi kepada Barisan Nasional pada pilihan raya umum tahun lepas . 
Satu-satunya perbezaan antara PAS Kedah dan PKR ialah perselisihan dalaman yang melanda bekas Menteri Besar Kedah itu berlaku beberapa bulan sebelum pilihan raya umum, manakala dalam PKR, pertelingkahan (antara Khalid dan Azmin ) telah berterusan , walaupun selepas pilihan raya. Kami perlu berhadapan dengan isu ini sekali dan untuk semua. Sekarang adalah masanya untuk kita untuk melakukannya.

Dari pemahaman yang Mc baca, maknanya Saifudin risau PR Selangor akan menerima nasib seperti Pas Kedah. Disebabkan alasan tersebut, beliau menawarkan diri untuk bertanding dan berjanji akan menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh Azmin dan Khalid.

Caranya beliau membawa package dari Timbalan Presiden ke Naib Presiden untuk membawa harapan baru dalam PKR.

Nampaknya Saifudin bijak gunakan peluang yang ada. Guna kelemahan lawan, untuk tonjolkan diri sendiri. Bijak-bijak. Malah gabungan diantara beliau bersama Nurul Izzah dan Rafizi juga amat menarik. Kalau ikut package dan kelebihan, Team Saifudin ni nampak lebih berpeluang untuk menang.

Bab membelit ni Saifudin memang hebat. he he..

McTheory:
Cuma kali ni nampak pemilihan PKR agak lembab..
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...