BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


BONGKAR !!! #ANWARIBRAHIM ATUR #PRK SAMA SEPERTI KES DI KAJANG !!! SIAPA PULAK MANGSA KALI NI ???

Posted: 07 Jun 2014 08:00 AM PDT


Desas desus di kalangan pimpinan PKR mengatakan akan ada 'MOVE' dibuat dalam masa yang terdekat ini.Move untuk resign dan kononnya memberikan peluang kepada muka baru untuk diberikan mandat oleh rakyat.Kita kena semua faham,Anwar Ibrahim bekerja dengan strategi yang tersusun.Dia bukan main balun.Kalau ikut mapping Anwar,momentum Pilihanraya Kecil sangat perlu dalam mengecilkan kredibiliti Najib dan Kerajaan.Pilihan kawasan mesti tepat.Anwar cuma sedikit kecewa kerana Teluk Intan tidak berjalan seperti diharapkan.Walaupun Izzah buat kenduri pulut kuning kerana Dyana kalah,Anwar tidak fikir begitu.Pada Anwar,momentum kemenangan PRK adalah segala-galanya.Sebab itu,pada Anwar jika Najib berhadapan dengan kekalahan PRK sebanyak yang mungkin,kedudukan sebagai Presiden UMNO/Pengerusi BN akan goyah.DAP/PKR sudah siap sedia dengan key messaging jika Teluk Intan berjaya dimenangi Dyana :

1. Najib, Muhyiddin Gagal
2. Bukti Rakyat Tidak Bersama Kerajaan 
3. Majoriti 52 % Sudah Bersuara 
4. Sabotaj Dalaman Punca Mah Tewas 
5. Najib Terdesak 
6. Dyana Bawa Harapan Orang Muda 

Semua itu sudah siap dan dibuang sahaja ketepi dengan kekalahan DAP.Anwar memang kecewa,kerana DAP gagal kotakan janji untuk menang semua kawasan yang berhadapan dengan PRK.Ikut kiraan Anwar,ada 12 lagi kawasan yang akan berdepan dengan PRK. 

Termasuk beberapa kawasan di Sabah.Calon sudah dikenalpasti.Dana sedang dikumpul dan dicari.Untuk selesa dalam setiap PRK,dana RM3 juta adalah angka yang munasabah.Itu semua memerlukan modal yang besar. 

Katanya dana 'Selangorku' sudah tidak semewah dulu.Ada sekatan.Tidak mudah untuk digunapakai ikut suka.Modal...... Sekarang masalah Anwar adalah modal.... !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! VIDEO PENUH RAKYAT #SELANGOR BANTAH PROJEK #KIDEX DIDEDAHKAN !!!

Posted: 07 Jun 2014 05:00 AM PDT


tu diaaa rakyat selangor terutamanya kawasan petaling jaya mengamuk pulak pasal projek Kinrara-Damansara Expressway (KIDEX).dalam satu kenyataan sebelum ini,Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim melalui kerajaan Negeri Selangor akan tetap meneruskan projek Kinrara-Damansara Expressway (KIDEX) walaupun diberi tekanan hebat oleh Ahli Parlimen DAP,Gobind Singh Deo dan juga penduduk di kawasan Petaling Jaya.

Pada pandangan saya,rakyat di Selangor khususnya sudah semakin besar kepala semenjak mereka mengundi PR sebagai kerajaan negeri.Mereka berpendapat kerajaan negeri HARUS dan WAJIB mendengar segala pendapat mereka berkaitan hal pentadbiran negeri.Macamlah Menteri Besar dan EXCO yang dipilih oleh rakyat ini semua bodoh dan tidak dapat berfikir dengan baik.Menteri Besar telah memberikan penjelasan yang terang berkaitan KIDEX iaitu : 

"Adalah baik untuk kita mendengar penerangan bagaimana perancangan untuk selesaikan kesesakan jalan raya hari ini dan 20 tahun akan datang.Sebagai profesional,saya tidak boleh buat keputusan atas desakan hanya berlandaskan pemikiran politik saja tetapi kena ambil kira kepentingan rakyat," katanya kepada pemberita di Shah Alam hari ini.

TAK PERCAYA ???

KLIK DI SINI

UNTUK SELANJUTNYA 

There you go,projek KIDEX dilakukan adalah untuk menyelesaikan masalah kesesakan lalu lintas yang dihadapi oleh rakyat Selangor dan Kuala Lumpur SETIAP hari bila hendak ke tempat kerja.Bila ada kesesakan lalu-lintas,rakyat complain kata kerajaan tidak buat apa-apa,tetapi bila rakyat ambil inisiatif sebegini rakyat juga komplain pula benda ini tidak betul.Saya rasa orang di Petaling Jaya yang bantah KIDEX ini semua sakit otak dan pentingkan diri sendiri sahaja.Pada hemat saya,kes KIDEX ini akan menjadi seperti kes Project Langat 2,bangkang dari longkang oleh rakyat Selangor akhirnya semua penduduk Selangor dan Wilayah Persekutuan tidak ada air.

Kan Bodoh namanya tu.NGO SAY NO TO KIDEX ini pun biadap dan kurang ajar,bila pihak KIDEX buat engagement mereka serang pihak KIDEX macam orang tak ada pendidikan

LIHAT VIDEO DI BAWAH
Dengan sikap macam ini,memang orang Selangor terutamanya orang dalam Video diatas semua sakit otak dan hanya suka bangkang apa saja pembangunan yang dibawa oleh rakyat kerana sifat pentingkan diri sendiri mereka.Dulu mereka buat dengan kerajaan BN,sekarang kerajaan PR pun kena dengan puak ni.Good luck kepada kerajaan Baru (jika ada) selepas PRU-14 nanti hendak melayan puak-puak ini.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

FAKTA !!! #DAP CABAR HUDUD #PAS TAK NAK BERDEMO !!! SESAMA ISLAM BERANI PULAK !!!

Posted: 07 Jun 2014 01:30 AM PDT


segelintir ahli-ahli PAS menunjukkan kebodohan mereka di Kuala Terengganu.PAS berdemo kerana isu naik cukai pintu di Kuala Terengganu.PAS memang bodoh,stupid,ngoblok,berengset,pakkong,dongok.nak tahu kenapa ??? Kerana apabila DAP cabar Hukum HUDUD PAS senyap.Apabila DAP naik cukai penjaja di Pulau Pinang tak demo pulakk 

Takkan PAS berani sesama Melayu saja.si mahfuz pulakk kat dalam negara pakai kopiah,kat oversea enjoy semacam macam koboi lintah darat.Mat Sabu,kalau ke Medan enjoy,sanggup tinggalkan PRK Kajang,DAP caci maki hamun menyalahkan Hukum Hudud anda diam.Mereka DAP tiada satu sen pun takut atau hormat sama kamu,kerana mereka tahu kamu semua penakut,dayus terutama bodoh belaka.PAS memang bodoh macam orang Arab di Timur Tengah.Orang Arab sesama Arab sanggup menentang dan berbunuhan sesama sendiri tapi takut dengan Israel,serupalah dengan PAS di Malaysia.Arab kena ganyang dan dihina oleh Israel pun buat tak tahu jerr. 

Serupalah DAP merendah-rendahkan Hukum Hudud PAS buat tak tau jerr.Parti Islam apa ni ??? anda marah ker baca Badut Rakyat wahai orang PAS,nda nak marah Gobind Singh cabar Hudud pun anda tak mampu nak bersuara.Apa tindakan PAS bilamana Kampung Melayu dirobohkan,malah Rumah AJK PAS pun diroboh boleh diam diri begitu takuttnya kepada DAP.Astagfirullah parti Islam apa ni ??? 

Puak-puak PAS,kamu belajarlah membezakan kepentingan umat Islam dan kepentingan peribadi kamu tu.Belajarlah mengenali siapa musuh sebenar umat Islam dan siapa lawan sebenar kamu.Sampai bila kamu nak jadi parti politik kelas ketiga.Parti melukut di tepi gantang,memalukan kalau Ibrahim Libya masih hidup sudah pasti kamu semua dia pancung kerana dia malu dengan kebodohan kamu.Parti buta kerana tak boleh membezakan mana najis dan mana rezeki

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

FAKTA !!! #DAP HINA PERJUANGAN #PAS !!!

Posted: 06 Jun 2014 10:00 PM PDT


sekian lama maruah pas dipijak-pijak Dap,kesilapan besar pas mengait islam dengan parti pas.Kini penyumbang terbesar jatuhnya maruah islam,perpecahan sesama islam di negara ini adalah Pas.Pas tetap bersama Dap demi Putrajaya.adakah anda faham maksud yang tersirat ini ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! 32 RAHSIA ISRAEL YANG KITA TIDAK TAHU DIDEDAHKAN !!!

Posted: 06 Jun 2014 07:19 PM PDT


di bawah adalah 32 rahsia negara israel yang kita tidak tahu.ayuh sebarkan kepada umat Islam 

1. Tahukah anda bahawa selain daripada orang Yahudi,dilarang membeli atau menyewa tanah di Israel ??? 

2. Tahukah anda bahwa setiap warga Yahudi yang ada di seluruh negara di seluruh dunia menjadi warganegara Israel secara automatik ??? Sementara warga Palestin yang lahir di tanah negaranya sendiri sejak puluhan abad yang lalu terus diusir ke luar Palestin ??? 

3. Tahukah anda bahawa penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel harus menggunakan kenderaan dengan cat dan warna khusus untuk membezakan mereka antara warga Yahudi dan bukan Yahudi ??? 

4. Tahukah anda bahwa Jurusalem bahagian timur,Tepi Barat,Gaza dan dataran tinggi Golan dianggap oleh masyarakat antarabangsa khususnya Barat dan Amerika sebagai kawasan yang dijajah Israel dan bukan merupakan bahagian dari Israel ??? 

5. Tahukah anda bahawa Israel menyalurkan 85% air bersih hanya untuk warga Yahudi dan memberikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel ??? Secara realiti,Israel menyalurkan 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk Yahudi di Hebron,sementara 15% sisanya disalurkan kepada 120 ribu penduduk Palestina di daerah itu ??? 


6. Tahukah anda bahawa Amerika menyumbangkan US$5 Billion dari cukai pajaknya setiap tahun kepada Israel ??? 


7. Tahukah anda bahawa Amerika terus memberikan bantuan ketenteraan kepada Israel sebesar US$1.8 Billion setiap tahunnya ??? Dan tahukah anda bahawa jumlah sebesar itu sama dengan sumbangan Amerika kepada seluruh negara di benua Afrika ??? 

8. Tahukah anda bahawa Israel juga menunggu bantuan perang tambahan sebesar US$4 Billion dari Amerika yang terdiri dari pesawat tempur F 16,Apache dan Blackhawk ??? Dan kerana Amerika merupakan negara penyokong utama bagi Israel,maka ia wajib memberikan semua fasiliti yang diminta Israel untuk menjamin kewujudannya. 

9. Tahukah anda bahawa pemerintah Amerika telah menekan Kongres tentang pelanggaran peraturan oleh Israel dalam penggunaan senjata yang mereka sumbangkan ??? Khususnya pada tahun 1978, 1979 dan tahun 1982 pada perang di Lebanon dan penggunaan senjata nuklear pada tahun 1981. 

10. Tahukah anda bahawa Israel adalah satu-satunya negara di Timur Tengah yang menolak menandatangani larangan penyediaan senjata nuklear ??? Dan menolak pasukan penyiasat PBB untuk memeriksa tempat persembunyian nuklearnya ??? 

11. Tahukah anda bahawa sebelum tertubuhnya negara Israel pada tahun 1948,sudah memiliki kemudahan membuat senjata nuklear ??? 

12. Tahukah anda bahawa Pemerintah Tinggi Israel di Jabatan Perang mengakui secara terang-terangan bahawa tentera Israel membunuh semua tahanan perang Palestin tanpa proses pengadilan ??? 

13. Tahukah anda bahawa Israel meletupkan tempat kediaman Diplomat Amerika dan menyerang kapal perang Amerika,Liberty di perairan antarabangsa pada tahun 1967 ??? Walaupun serangan itu membunuh 33 tentera Amerika dan mencederakan 177 yang lain,tetapi Amerika sama sekali tidak melakukan tindakan apapun terhadap Israel. Hanya dengan alasan bahawa tentera Israel salah sasaran ??? Bayangkan kalau serangan itu dilakukan oleh negara Islam ??? 

14. Tahukah anda bahawa Israel merupakan negara yang paling banyak mengabaikan resolusi PBB ??? Jumlah resolusi yang diabaikan oleh Israel mencapai 69 buah.Bayangkan seandainya satu negara Islam mengabaikan 1 resolusi PBB, apa yang akan dilakukan oleh Amerika ??? 

15. Tahukah anda bahawa pemerintah Israel menggunakan sistem politik konservatif terhadap identiti warga Yahudi agar kekal menjadi warganegara itu ??? 

16. Tahukah anda bahawa Mahkamah Agung Israel telah menetapkan Perdana Menteri,Ariel Sharon sebagai 'tidak bersalah' dalam kes pembunuhan Shabra dan Syatilla pada 16 September 1982 di Lebanon yang membunuh lebih dari 1000 orang Palestin yang terdiri daripada kanak-kanak,wanita dan orang tua ??? 

17. Tahukah anda bahawa pada tanggal 20 Mei 1990,seorang tentera Israel menyuruh para buruh Palestin yang sedang menunggu buas di sebuah perhentian bas untuk duduk berbaris di atas tanah,setelah itu ia menembak mereka dari jarah setengah meter ??? Tahu pulakah anda bahawa pemerintah Israel menyatakan tentera itu tidak bersalah dan bahkan mendapat penghargaan khusus dari pemerintah Israel ??? 

18. Tahukah anda bahawa sampai tahun 1988,semua bangunan dan pejabat di Israel hanya boleh menempelkan keterangan mencari kerja dengan perkataan : "kerja kosong hanya untuk warga Yahudi", "Seorang karyawan dicari, dengan syarat perlu warga Yahudi" ??? 

19. Tahukah anda bahawa Jabatan Luar Negeri Israel membayar 6 perusahaan media Amerika untuk menonjolkan imej positif Israel kepada masyarakat Amerika dan Eropah ???

20. Tahukah anda bahawa Sharon mengajak parti radikal Molodeit untuk menjadi pesaing utama dalam kabinetnya ??? Padahal parti itu berideologi radikal dengan persepsi utama untuk membersihkan Israel dari warga bukan Yahudi dan pengusiran secara paksa seluruh warga Palestin dari Israel ??? 

21. Tahukah anda bahwa Perdana Menteri Israel pertama,David ben Gorion sepakat dengan langkah pengusiran secara paksa seluruh warga Arab dari Israel ??? 

22. Tahukah anda bahawa Rahib besar di Israel,Ofadya Yosef yang juga pengasas Parti Syas (parti terbesar ketiga di Israel) menyokong aksi tentera Israel untuk membunuh warga Palestin ??? Bahkan dia mengeluarkan fatwa radikal pada hari raya Paskah yang lalu dalam wawancaranya di sebuah jaringan radio terbesar di Israel : "Tuhan akan membalas semua kejahatan warga Arab, Tuhan akan menghancurkan keturunannya, menghabiskannya dan menghancurkan tanahnya dan Tuhan akan membalas mereka dengan siksaan yang pedih.Kerananya dilarang semua warga Yahudi untuk memberikan rasa kasih saying kepada warga Arab dan wajib bagi setiap Yahudi untuk menembak senjatanya ke arah dada dan kepala setiap warga Arab untuk membunuhnya,kerana mereka itu makhluk yang jahat dan terkutuk"…… 

23. Tahukah anda bahawa Palestin merupakan penjara terbesar di dunia ??? 

24. Tahukah anda bahawa penduduk Kristian Palestin bersatu dengan penduduk Palestin muslim untuk melawan penjajah yahudi ??? 

25. Tahukah anda,walaupun Mahkamah Agung Israel sudah mengeluarkan keputusan melarang penyeksaan dalam proses pemeriksaan, tetapi Shinbet (Badan Perisikan Israel) tetap terus menyeksa setiap pejuang Palestin dalam proses pemeriksaannya ??? 

26. Tahukah anda bahawa walaupun Israel terus mengganggu proses pembelajaran dan merosakkan seluruh prasarana pendidikan penduduk Palestin,tetapi penduduk Palestin tetap menjadi negara terbesar di dunia yang penduduknya bergelar doktor ??? 

27. Tahukah anda bahawa setiap manusia mempunyai hak yang sama yang dijamin oleh undang-undang antarabangsa yang diterbitkan pada tanggal 10 Disember 1948 ??? Tetapi tahukah anda bahawa undang-undang itu sama sekali tidak berlaku bagi penduduk Palestin kerana terhalang dengan perjanjian yang ditandatangani pakatan OSLO ??? 

28. Tahukah anda bahawa majoriti buku sejarah di dunia mengatakan negara-negara arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya,Israel yang menyerang negara-negara arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tepi Barat. Tetapi mereka mengatakan bahawa serangannya itu adalah serangan untuk menjaga keamanan dan keselamatan diri ??? 

29. Tahukah anda bahawa Israel sebagai negara penjajah sama sekali tidak terikat dengan konvensyen Geneva untuk menjaga hak-hak dan keselamatan warga awam Palestin ??? 

30. Tahukah anda bahawa perintah Perdana Menteri Israel,Ariel Sharon sudah tidak diendahkan lagi oleh tentera Israel ??? Salah satu contohnya adalah ketika ia melarang askar Israel untuk melakukan genjatan senjata dan dilarang menembak,tetapi askar Israel terus menyerang,menembak orang awam Palestin dan menghancurkan tempat tinggal mereka. 

31. Tahukah anda bahawa Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsa dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya ??? 

32. Tahukah anda bahawa Presiden Afrika Selatan,Nelson Mandela mengatakan bahawa Israel adalah negara rasisme dan apartheid sama seperti keadaan Afrika Selatan ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...