BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


EKSKLUSIF !!! VIDEO PENUH JAWAPAN #USTAZDON KEPADA #WARDINASAFIYYAH DIDEDAHKAN !!!

Posted: 20 Apr 2014 08:00 AM PDT


Ramai yg nk tunjuk pandai,terutama nya wardina safiyyah ni.Selalunya,mereka akan cari kesilapan orang lain dan sebarkan agar ada orang lain akan menyambut.Kalau nk tegur kesalahan Ustaz Don,buatlah secara berhemah seperti mana beliau selalu sarankan dlm rancangan 30 minitnya. 

Tiada host rancangan agama yang sehebat beliau sehingga ke hari ini.Cara pengajarannya yang santai dan penuh kesungguhan ditambah dengan perasaan rendah diri dan menghormati audience.Rasa amat senang untuk difahami.saya banyak kali melihat rancangan beliau.di bawah adalah jawapan Ustaz Don kepada Wardina Safiyyah


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KURANG AJAR !!! #BENZALI MEMALUKAN #UMATISLAM !!!

Posted: 20 Apr 2014 05:00 AM PDT


Ekoran status yang dilihat menghina Islam,aktivis berfahaman sosialis,Benz Ali dikecam pelbagai lapisan masyarakat yang jelas tidak berpuas hati dengan kenyataan yang diberikan itu.Melalui laman sosial Facebook miliknya,Benz mengatakaningin memasukan mendiang Karpal Singh yang terbunuh dalam negeri semalam ke dalam syurga sekiranya dirinya Tuhan. 

"Baru sampai Kl, aku nak pi UM dah.. ada sesiapa di sana? aku nak tumpang charge barang dulu.Rest in peace,Karpal. Jika aku Tuhan, aku masukkan kau ke dalam syurga, dan rejam Zulkifli Nordin dalam neraka. Jika aku Tuhan la.. " ujarnya. 

Kenyataan itu akhirnya mengundangkan pelbagai komen yang rata-rata tidak bersetuju dengan kenyataan tersebut yang disifatkan menghina Islam.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KRISIS #AIR #SELANGOR !!! RAKYAT DAH MULA MELUAT DENGAN KERAJAAN #PKR !!!

Posted: 20 Apr 2014 01:30 AM PDT


Krisis air yag berterusan di Selangor sebenarnya sudah sampai ke peringkat yang mendatangkan kebencian rakyat terhadap pentadbiran pakatan pembangkang.Tidak kira samada mereka penyokong pakatan ataupun Barisan Nasional,perasaan meluat tetap meluap kerana terpaksa menanggung kesusahan ekoran catuan air.Namun sikap pakatan pembangkang yang cuba menyalahkan Barisan Nasional dalam isu air ini amat keterlaluan.Rakyat perlu tahu bahawa krisis air yang meruncing ini akibat daripada kedegilan dan sikap "bodoh sombong" pakatan pembangkang.Ini merupakan realiti.Akibat dari sikap mahu "tunjuk kuasa" bahawa pakatan pembangkang berkuasa dan memerintah Selangor maka Kerajaan Pakatan Selangor telah menolak dengan berbagai alasan untuk melaksanakan projek Langat 2.

Projek Langat 2 adalah projek dari Kerajaan Persekutuan bagi membina Loji Rawatan Air Langat 2 (Langat 2).Kapasiti air terawat sedia ada dan projek mitigasi yang telah diluluskan hanya dapat menampung permintaan sehingga 2016 sahaja.Oleh itu penangguhan pembinaan komponen Langat 2 dan sistem agihan air yang sepatutnya dimulakan pada 2010 akan menyebabkan penambahan kapasiti air terawat bagi menampung kekurangan air pada 2014 tidak dapat dipenuhi.Walaupun ia adalah pilihan terbaik dari segi kewangan, teknikal dan sosial bagi memastikan pengguna di Selangor,Kuala Lumpur dan Putrajaya mendapat bekalan air yang mencukupi sehingga 2020 namun atas keegoaan melampau pakatan pembangkang mereka telah menentang habis-habisan projek untuk rakyat ini. 

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim enggan memberi kelulusan.Semasa kerajaan Selangor diperintah BN pada tahun 2000,mereka telah bersetuju dengan projek Langat 2.Namun apabila Selangor diperintah oleh pakatan pembangkang mereka tidak bersetuju dengan alasan bimbang kenaikan tarif air 70 % jika Langat 2 diteruskan.Kos RM8.65 bilion diperlukan bagi projek Langat 2.Oleh itu mereka memilih untuk membiarkan rakyat menderita dengan krisis air yang mengakibatkan catuan berterusan.Rakyat menderita.Kebersihan terabai dengan sendiri terutama bagi mereka yang berkeluarga besar.Walaupun catuan dibuat setiap dua hari namun hakikatnya kebanyakkan kawasan seperti rumah pangsapuri terpaksa menghadapi catuan air sehingga empat ke lima hari dan yang lebih menyakitkan hati pula, air ada Cuma untuk beberapa jam sahaja. 

Dengan itu beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) telah mendesak kerajaan negeri Se-langor segera membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) dan mengembalikan mandat rakyat ekoran kegagalan mereka menangani krisis air yang tenat.Desakan ini ditujukan khas kepada Menteri Besar Selangor,Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selepas dilihat gagal menguruskan krisis air di negeri itu.Bermacam-macam masalah air timbul sejak kerajaan PKR memerintah Selangor. Mereka selalu sahaja membantah dan menentang kerjasama dalam menyelesaikan masalah air dengan Kerajaan Pusat. Hakikatnya rakyat yang menanggung kesusahan.Oleh itu NGO-NGO ini mahu kerajaan pakatan pembangkang mengembalikan kuasa kepada rakyat atau memberi kerjasama kepada pihak yang ingin beri kerjasama untuk menangani masalah air.Mereka muak dengan dolak-dalih dan bermacam-macam alasan yang tidak masuk akal pakatan pembangkang.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! SENARAI #SAMAN YANG #KARPALSINGH ADA DIDEDAHKAN !!!

Posted: 19 Apr 2014 10:00 PM PDT


saya minta maaf dengan posting yang saya keluarkan ni.tapi ini adalah fakta.sebelum ini pemimpin pembangkang termasuk karpal singh sering menceritakan yang kononnya kerajaan makan duit rakyat.bagaimana pulak dengan di bawah.tu pun duit rakyat kan ??? saya harap gobind selesaikan semua ini.lagi 1 segala saman yang keluarga anda ada pun tolong settle kan kerana ini duit rakyat tauAPA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNG 

BONGKAR !!! SIAPA YANG TOLAK #HUDUD !!! ADAKAH #UMNO ATAU #PAS ???

Posted: 19 Apr 2014 07:00 PM PDT


baru-baru ini ada 2 sidang DUN telah berlangsung dan sekali gus menyatakan hukum hudud di negari masin-masing.negeri itu adalah di kedah dan di kelantan.di atas adalah 2 keputusan yang di buat.jadi,adakah UMNO tolak hudud ??? jadi,anda fikir di situ wahai pembaca Badut Rakyat.kalau tak percaya tanya mereka sendiri ok

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...