BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


KURANG AJAR !!! DS @SHABERYC !!! USTAZ MAT ALI MELAMPAU !!! INI KAH CONTOH USTAZ YANG KITA NAK IKUT ???

Posted: 02 Apr 2014 08:00 AM PDT


apa masalah ulamk PAS ni ??? kalau anda nak tahu,ulamak PAS ni bekerja sebagai pesyarah di IPG Kuala terengganu,adakah ini yang anda contohi wahai anak-anak muda dari PAS ??? siap kata babi pada seagama sebangsa sendiri.tak malu kerr ??? Habis tu dap dan pkr parti memperjuangkan Islam dan bangsa Melayu ke kat malaysia ??? cuba anda jawab wahai Ustaz Mat Ali ??? 

elok lah tuu.sebab kebangangan anda,Dap tepuk tangan.kepada Orang umno jangan ikut perangai ustaz ni,kalau ada orang PAS kata macam ni,kita ucap Alhamdulillah.jang lupa pesanan saya,Mari kita amalkan akhlak macam Cara Nabi SAW.Tindakan disiplin ke atas kakitangan kerajaan boleh dilakukan segera kerana menyalahi etika pegawai kerajaan dan mengeluarkan unsur hasutan pada orang ramai di dalam media sosial.kepada kerajaan ini yang saya pinta !!! tolong buat sesuatu pada Ustaz ni !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KURANG AJAR !!! DS @SHABERYC !!! #NGKOKTEONG MENGHINA PM DS @NAJIBRAZAK !!!

Posted: 02 Apr 2014 04:58 AM PDT


kurang ajar !!! cina rasis ni dah biadap !!! siap kata PM dan kepimpinan dikuburkan 18 generasi serta mendoakan semua ahli barisan nasional dilanggar kereta !!! apa salah mereka ??? beri macam-macam pun kata zalim kerrr ??? jangan ingat bahasa cina anda tu saya tak boleh translate !!! ayuh sebarkan bukti ini.kepada Kerajaan tolong bertindak !!! saya nak Akta Hasutan dikembalikan !!! tolong dengar suara rakyat yang inginkan keamanan negara !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#MH370 !!! DS @HISHAMMUDDINH2O MEMBELASAH NEGARA BARAT KAW-KAW !!!

Posted: 02 Apr 2014 01:30 AM PDT


tu diaa,amik ubat.kan negara barat kena slam kaw-kaw !!! apa yang Datuk Seri Hishammuddin hentam dan persoalkan adalah agensi antarabangsa dan pengilang boeing 777-200ER kerana gagal menjelaskan apa yang berlaku terhadap MH370 !!! apa yang negara barat sembuyikan ??? lihat video penuh di bawah untuk selanjutnya


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! 25 BUKTI #TUNMAHATHIR UTAMAKAN KEPENTINGAN NEGARA DIDEDAHKAN !!!

Posted: 01 Apr 2014 10:00 PM PDT


25 BUKTI DI BAWAH MENUJUKKAN KEHEBATAN ORANG MELAYU SEPERTI TUN MAHATHIR YANG ANAK-ANAK MUDA TAK KIRA DARI MANA-MANA PARTI PUN TERMASUK PEMBANGKANG YANG ANDA TIDAK KETAHUI SAYA AKAN DEDAHKAN !!!

Ketegasan beliau membuatkan Negara barat akur dan menghormati Malaysia.apa bukti nya ???

1. Tun Dr. Mahathir adalah seorang pemimpin yang cintakan agama,bangsa dan Negara.Setiap tindakan beliau adalah demi kepentingan Negara.Kepentingan Negara diutamakan melebihi kepentingan peribadi. 

2. Atas keperibadian inilah,beliau marah dengan tindakan Britain yang telah menaikkan yuran pengajian di United Kingdom sebanyak 3 kali ganda bagi pelajar luar [New Straits Time, 27 May 1981].Britain merupakan destinasi pengajian tinggi yang utama bagi Malaysia dan pelajar Malaysia merupakan pelajar asing paling ramai di United Kingdom pada masa itu.Beliau menganggap tindakan ini menjejaskan hubungan sebagai sebuah Negara commonwealth. 

3. Beliau juga marah dengan tindakan Britain yang tidak memberi hak pendaratan tambahan kepada Malaysia Airlines di lapangan terbang Heathrow. 

4. Selain daripada itu,beliau juga telah mengarahkan rancangan untuk mengambil alih Guthrie dari Britain supaya tanah-tanah pertanian ini kembali menjadi hakmilik rakyat Malaysia.Hasilnya,melalui operasi `Dawn Raid' atau serangan subuh,Malaysia sebagai sebuah Negara yang kecil telah berjaya mengambil alih syarikat Guthrie melalui pasaran terbuka dengan permainan mereka. 

5. Tindakan beliau ini mengundang kemarahan Britain dan mereka (Guthrie, London Stock Exchange dan Kerajaan Britain) telah melemparkan pelbagai tuduhan dan mengaitkan tindakan `Dawn Raid' ini sebagai satu tindakan yang bersifat nasionalisme. London Stock Exchange (LSE) pula kemudianya menukar kod pengambilalihan (takeover code) untuk mengelakkan Malaysia mengambilalih syarikat-syarikat lain.

6. Dr.Mahathir kemudianya dengan lantang bersuara bahawa tuduhan nasionalisme yg dibuat oleh Britain adalah untuk menghalang dan menakutkan pelaburan Negara asing ke Malaysia.Beliau juga lantang mengkritik tindakan LSE menukar kod untuk menghalang Malaysia mengambil-alih syarikat-syarikat lain seperti Dunlop,Barlow dan Harrison kerana menurut beliau,London tidak melakukan sedemikian apabila Arab,America dan Japan mengambil alih syarikat-syarikat Britain yang tersenarai di pasaran London Stock Exchange tetapi apabila Malaysia melakukannya, mereka mengubah peraturan. 

7. Beliau menyifatkan tuduhan dan tindakan Britain ini sebagai contoh mentality colonial yang masih dipunyai oleh mereka [Far Eastern Economic Review,October 30,1981]. 

8. Beliau juga mengkritik mesyuarat CHOGM dan mengatakan bahawa mesyuarat tersebut hanya lebih banyak bercakap dan tidak memberikan hasil. Beliau tidak menyertai CHOGM 1981.Beliau menyatakan bahawa lebih banyak yang boleh dibuat didalam Negara daripada hadir ke meeting CHOGM [Asiaweek, October 9, 1981 dan The Far Eastern Economic Review, September 25, 1981] 

9. Lanjutan dari beberapa tindakan Britain seperti menaikkan yuan pengajian,melarang hak pendaratan tambahan dan serangan mereka terhadap operasi `Dawn Raid' ini telah menyebabkan Dr. Mahathir melakukan kempen `Buy British Last'.Ini bukanlah satu polisi kerajaan sebaliknya adalah satu tindakan berani beliau sebagai seorang Perdana Menteri untuk mempertahankan maruah Negara.Kempen ini bermula dengan tindakan beliau yang mengarahkan semua pembelian oleh kerajaan Malaysia dari Britain perlu dirujuk kepada beliau dan perlu disertakan dengan sumber alternative dari syarikat selain Britain.Pembelian dari Britain hanya boleh dilakukan sebagai pilihan terakhir [Far Eastern Economic Review, October 9, 1981]. 

10. Lanjutan dari tindakan berani beliau ini, kerajaan Britain mula rasa terancam sebab Malaysia merupakan Negara dagangan Britain yang agak besar dan banyak syarikat Britain bergantung kepada urusniaga di Malaysia. 

11. Selepas 5 bulan kempen `buy british last' berjalan,pada Februari 1982, Britain telah menghantar Setiausaha Luar,Lord Carrington dan Menteri Pertahanan,John Notts ke Kuala Lumpur untuk berbincang tetapi tidak membuahkan hasil. Ini memaksa Perdana Menteri Britain, Margaret Thatcher sendiri yang berjumpa dengan beliau untuk menamatkan kempen `buy british last' dan menyelesaikan isu CHOGM. 

12. Lanjutan dari perjumpaan ini yg dibuat di London pada tahun 1983 oleh Margaret Thatcher, beberapa resolusi dibuat antaranya kerajaan Britain menyediakan bantuan kewangan sebanyak 160 juta pound sterling sebagai subsidi kepada pelajar Malaysia yang melanjutkan pengajian di UK dan memberi hak pendaratan tambahan kepada Malaysia Airlines di Heathrow International Airport [The far eastern economic review, April 14, 1983]. 

13. Dengan satu tindakan berani beliau ini yang dilakukan secara bersendirian, sumbangan sebanyak 160 juta pound telah diberikan untuk pendidikan rakyat Malaysia. Terima Kasih Tun Dr. Mahathir Mohamad. 

14. Dengan tindakan kerajaan Britain ini, maka kempen `Buy British Last' dihentikan. Beliau juga menghadiri mesyuarat CHOCGM 1985 dan 1987 dan mengumumkan Malaysia akan menjadi tuan rumah untuk mesyuarat CHOGM 1989 dan sukan komanwel 1998. 

15. Lanjutan dari ini juga,Malaysia dan Britain menandatangani perjanjian jual beli kelengkapan perang (Arms deal) bernilai 1.3 Billion pound dan projek Hydroelectric Power Station (Pergau Dam) di Kelantan yang bernilai 234 juta pound. 

16. Tetapi,pada tahun 1994, kerajaan Britain dan Media di Britain telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Malaysia dan Tun Dr. Mahathir. Mereka mengatakan bahawa projek Pergau Dam ini adalah `gula-gula' kepada Malaysia sebagai pembalasan kepada perjanjian pembelian senjata oleh Malaysia. Malah media di Britain juga menuduh bawah Tun Dr. Mahathir menerima rasuah. Media di Britain telah cuba menghubungkaitkan perjanjian jualbeli senjata dengan projek Pergau Dam [The Sunday Times, January 23, 1994]dan telah menuduh perbuatan rasuah bernilai USD 500,000 kepda Dr. Mahathir [The Sunday Times, February 20, 1994]. 

17. Dr. Mahathir telah menyampaikan kekecewaanya kerana kerajaan Britain tidak membetulkan tanggapan bahawa sebenarnya projek Pergau Dam adalah low-interest loan (concessionary loan) dan bukannya grant. Dr. Mahathir juga menuntut editor Sunday Times untuk meminta maaf diatas tuduhan rasuah yang dibuat keatas beliau. 

18. Mahathir telah menulis surat kepada Financial Times dengan menyatakan "…no contracts in exchange for British press freedom to tell lies" [The Financial Times, March 17, 1994]. 

19. Akibatnya, selepas Malaysia menerima penghantaran 28 buah British Aerospace Hawk Jet-fighter trainers (melalu perjanjian jualbeli senjata), Mahathir memberitahu Duta Britain, Duncan Slater bahawa Malaysia tidak lagi akan memberi kontrak kepada Britain. Tindakan ini kelihatan seperti kempen `Buy British Last' II. 

20. Tindakan berani Dr. Mahathir kali ke-dua ini juga bakal menjejaskan banyak contract syarikat Britain yang bernilai melebih 1 billion pound sterling termasuk kontrak projek KLIA.Tun Dr. Mahathir sekali lagi bertindak tegas dan berani mempertahankan maruah Negara dan dirinya dari dicemari dengan penipuan oleh media Britain atas nama kebebasan media. 

21. Hasilnya, selepas 3 bulan, editor Sunday Times tersebut telah ditukarkan dan tidak lagi bersama akhbar The Sunday Times. 

22. Selepas tindakan akhbar The Sunday Times ini, Dr. Mahathir menyatakann bahawa beliau dapat melihat pembaharuan dan penambahbaikan dalam laporan media Britain terhadap Negara Malaysia. Seterusnya, Dr. Mahathir menyatakan, sekiranya media Britain tidak lagi membuat laporan penipuan terhadap Malaysia, Malaysia boleh kembali berurusniaga dengan syarikat Britain. 

23. Sekali lagi, ketegasan Dr. Mahathir terbukti dalam mempertahankan maruah Negara daripada dicemari oleh penipuan media Britain. 

24. Peristiwa-peristiwa ini sepatutnya mengingatkan kita bagaimana seorang pemimpin yang begitu kuat sifat cintakan negaranya, bangsanya dan agamanya yang sanggup melakukan apa sahaja demi Negara yang dicintai. 

25. Sayangnya,peristiwa-peristiwa ini tidak dipedulikan oleh sebahagian masyarakat Malaysia,sebaliknya mereka lebih mahu mempercayai cerita-cerita fitnah yang ditaburkan oleh sesetengah pihak yang benci kepada beliau.Terlalu banyak fitnah-fitnah dan cerita tipu yang disebarkan mengenai Tun Dr. Mahathir.

Tetapi,sepertimana ramai yang maklum, Tun Dr. Mahathir tidak pernah kisah dengan cacian yang dibuat terhadap dirinya kerana yang penting bukanlah dirinya,tetapi Negara Malaysia.Beliau telah meletakkan kepentingan Negara melebihi segala-galanya

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KANTOI !!! PENDEDAHAN SEBENAR SIAPA #REDBEANARMY BAWAH #DAP TERBONGKAR !!! VIDEO INSIDE !!!

Posted: 01 Apr 2014 07:00 PM PDT


Pertubuhan Minda Dan Sosial Prihatin mendedahkan misi jahat kumpulan media cyber pembangkang 'Red Bean Army' (RBA) yang berhasrat untuk memperbodohkan rakyat dengan melakukan provokasi jahat terhadap Kerajaan Persekutuan.Presiden pertubuhan tersebut Ramesh Rao berkata,kesemua 800 ahli RBA itu yang juga ahli DAP turut dibayar RM3,000 bagi melakukan provokasi di alam maya.Jelas Ramesh,sumber utama kegiatan 'haram' RBA dibayar secara tunai menerusi dana dari 20 syarikat besar yang diberi tender projek oleh kerajaan Selangor dan Pulau Pinang.lihat video di bawah untuk pengakuan Ramesh Rao berkenaan Red Bean Army 


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#MH370 !!! #TUNMAHATHIR MEMBELASAH #BBC KAW-KAW !!! VIDEO INSIDE !!!

Posted: 01 Apr 2014 05:00 PM PDT


tu diaaa !!! apa yang Tun Mahathir kata adalah benar !!! kadang-kadang BBC banyak membuat penipuan dan kesalahan.seperti juga CNN.apa saja berita mereka akan sensasikan dan berlaku lah penipuan.lihat video di bawah


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...