BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


EKSKLUSIF !!! KES #LIWAT II !!! JAWAPAN UNTUK @MILOSUAM KONONNYA #ANWARIBRAHIM DIFITNAH DIDEDAHKAN !!!

Posted: 08 Mar 2014 07:00 AM PST


milo suam mengatakan Nabi Yusuf dipenjara bertahun lamanya.itu jawapan dia.anda tahu tak milo suam kenapa Nabi Yusuf dipenjarakan ??? ini jawapan saya wahai milo suam !!!

Nabi Yusuf rela penjara sebab takut fitnah dan baginda diangkat menjadi pembesar kerana "diangkat" atas kejujuran dan ketinggian ilmu,adakah anwar ibrahim rela penjara dan menolak jawatan untuk dicalonkan demi takut fitnah ??? TOLONG JAWAB wahai milo suam !!!

jika tidak,anda jangan samakan dengan Nabi Yusuf ok !!!


TOLONG JAWAB GAMBAR DI ATAS WAHAI MILO SUAM !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KURANG AJAR !!! #TIANCHUA NAK GULINGKAN #KERAJAAN ??? APA CERITA NI ????

Posted: 08 Mar 2014 04:00 AM PST


1 kenyataan telah dikesan semalam.ini berkenaan dengan tweet yang kurang ajar kononnya nak jatuhkan PM DS Najib dalam masa 5 bulan.apa makna nya tu ???? nak gulingkan kerajaan kan ??? kepada pihak PDRM tolong siasat kenyataan tian chua ni.ini dah melampau,hakim yang putuskan,bukan nya DS Najib pun atau UMNO.apa kena mengena dengan UMNO dalam cerita ni ??? 

ANDA NAK JAWAPAN SEKIRANYA PENCACAI PAKATAN HARAM SOAL MACAM-MACAM PASAL KES LIWAT ???


UNTUK SELANJUTNYA 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! JAWAPAN MUDAH UNTUK PENCACAI #PEMBANGKANG PASAL KES #LIWAT II #ANWARIBRAHIM DIDEDAHKAN !!!

Posted: 08 Mar 2014 01:03 AM PST


di bawah adalah Story board PR mengenai keputusan mahkamah yang menghukum Anwar bersalah.Mereka akan mempropagandakan isu ini.untuk mendapatkan jawapan sila rujuk di bawah :

1. Mengapa mahkamah memilih tarikh bicara pada masa PRK Kajang ???

JAWAB : Siapa yang mengarah dan menyusun jalan cerita supaya bekas wakil rakyat Kajang letak jawatan pada tarikh yang sudah dimaklumkan mahkamah yang akan bersidang ??? Dont tell me you do not know the court prosiding dates,its an open knowledge.Unless.. muahahaha....

 2. Datuk Seri Najib berkonspirasi bersama hakim untuk menghukum Anwar bersalah.

JAWAB : Mengapakah menilai keputusan hakim secara berpilih ??? Adakah Anwar berkonspirasi bersama hakim yang terdahulu semasa beliau dibebaskan ??? Waktu tu kenapa tak jadi isu ??? Harus diingat keputusan kali ini diputuskan oleh 3 orang hakim dan semuanya menjatuhkan hukuman Anwar bersalah,3 - 0.

3. Tan Sri Mohamad Shafee Abdullah merupakan peguam upahan UMNO.

JAWAB : Semua peguam mengambil upah diatas khidmat yang diberikan,namun belum terbukti Tan Sri Mohamad Shafee merupakan ahli UMNO.Bukti yang jelas semua peguam bela Anwar adalah ahli parti DAP,PKR mahupun PAS.Apakah ia menjadi satu kesalahan ??? Tentunya tidak.Yang penting ialah khidmat profesional mereka yang cemerlang. 

4. Permintaan rayuan penangguhan Karpal Singh ditolak.

JAWAB : Sudah 61 kali kes ini tertangguh,berapa kali mereka nak tangguh.Keadilan bukan hanya menyebelahi pemimpin besar tetapi juga kepada anak kecil yang mengadu dan memohon pembelaan. Ada faham ???

 5. Najib dikatakan isytihar perang pada Pakatan Rakyat.

JAWAB : Yang ini suka hati kau orang la nak cakap.Kau punya maki hamun siang malam kat Kajang sehingga seorang pemimpin negara tidak dihormati oleh segelintir rakyatnya kau tak kira.Berani buat berani tanggung la.Kau ambil sedapnya,buruknya nak pas pada orang lain..

ITU SEMUA JAWAPAN DI ATAS !!!

TOLONG SEBAR JAWAPAN INI !!!

ANDA NAK LAGI GAMBAR TERBARU PUAK PAKATAN HARAM MENGHINA KERAJAAN ISU PESAWAT MH 370 YANG TIDAK DAPAT DI KESAN ???

KLIK DI SINI

UNTUK SELANJUTNYA

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KURANG AJAR !!! #YUNOSDAUD DAN PENCACAI #PEMBANGKANG NAK SANGAT PESAWAT #MH370 TERHEMPAS ???

Posted: 08 Mar 2014 01:46 AM PSTkurang ajar !!! puak pembangkang ni kenapa ??? ini bukan cerita politik laahh.ini cerita benar.kenapa bodoh sangat sangat yunos daud ni ??? patut berdoa,bukan kutuk !!! apa kena mengena dengan KERAJAAN ??? malas nak komen panjang-panjang.Ayuh kita berdoa agar semuanya selamat.Amin..


UNTUK PROFILE BELIAU !!!

ANDA NAK LAGI ???
SILA SEBAR GAMBAR DI ATAS DAN BERITAHU RAKYAT !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN 

HOT NEWS !!! #LIMKITSIANG BANTAI #BTN KAW-KAW !!!

Posted: 07 Mar 2014 06:00 PM PST


Ramai yang merasa gusar apabila Menteri Belia dan Sukan,Khairy Jamaluddin mencadangkan agar BTN dikaji semula.Kegusaran itu semakin meningkat apabila saranan Khairy disambut dengan 'tepukan gemuruh' oleh DAP.Blog Lim Kit Siang turut menyiarkan semula tulisan setiausaha politiknya di Malay Mail yang menyokong penuh saranan Khairy yang bertajuk "Appauding Khairy's Suggestion to Revise BTN".Seperti yang kita tahu,BTN sentiasa menjadi masalah besar kepada DAP.Bagi DAP,BTN seolah-olah lambang kekuatan UMNO dan merupakan alat untuk mengeluarkan produk pro-UMNO.Hakikatnya,visi BTN adalah sebagai peneraju patriotisme dan misinya adalah untuk menyampaikan program kecemerlangan patriotisme melalui pendidikan,latihan,kesedaran dan perkongsian strategik.Dalam kata lain,BTN adalah bertujuan untuk memupuk semangat cintakan negara.  

Malangnya DAP menganggap 'semangat cintakan negara' sebagai 'semangat cintakan UMNO'.Bagi DAP,sayangkan Malaysia bermakna sayangkan UMNO.Justeru,tidak hairanlah apabila anak-anak Cina mempermainkan lagu Negaraku dan menterbalikkan bendera Malaysia dengan penuh kebencian dan dendam kesumat.Bagi mereka,bencikan UMNO harus juga bencikan Malaysia.Oleh itu,DAP berjuang untuk merampas kuasa politik dari orang-orang Melayu,yakni UMNO kerana bagi mereka, negara ini bukan negara mereka selagi ia diperintah oleh orang Melayu-Islam-UMNO.  Walaupun UMNO bukan satu-satunya parti politik Melayu, namun hanya UMNOlah yang menjadi lawan DAP kerana ia membawa semangat membela dan mempertahankan 'bangsa'.   Jika DAP berjuang atas nama kuasa bagi Cina,UMNO pula berjuang untuk mempertahankan kedudukan Melayu di negara ini.Bezanya,DAP tidak menggunakan nama 'Cina' bagi partinya dan berselindung di sebalik nama 'rakyat Malaysia' manakala UMNO pula ikhlas berdiri atas nama 'Melayu'.Jelas,UMNO tidak punya agenda jahat dan tidak perlu berselindung dalam memperjuangkan keadilan untuk Melayu tetapi DAP terpaksa menyamar kerana ia perlu menyembunyikan agenda perkauman parti itu.  Selagi UMNO kuat, selagi itulah sukar untuk DAP menguasai politik negara.   

Untuk melawan UMNO,DAP perlu terlebih dahulu menghapuskan semangat cintakan negara dari kalangan rakyat Malaysia.Apabila semangat cintakan negara semakin pupus dan identiti Melayu semakin terhapus, maka UMNO akan hancur dengan sendirinya.PAS,walaupun merupakan parti Melayu, ia bukanlah lawan DAP kerana parti itu kononnya hanya mempertahankan Islam dan enggan membela Melayu.Sesuatu kaum yang tidak membela kaumnya sendiri pastinya tidak akan kuat dan PAS telah membuktikan ayat ini,di mana PAS kini sentiasa berada dalam keadaan melutut di kaki DAP dan keengganan PAS untuk bersama UMNO membela kaum sendiri telah menyebabkan bangsa Melayu keseluruhannya semakin hari semakin lemah di bumi sendiri.Berdasarkan hakikat ini,cadangan Khairy untuk mengkaji semula BTN perlu diambil perhatian serius oleh semua umat Melayu.Menurut Khairy, BTN tidak perlu merangkumi modul 'berterima kasih kepada kerajaan' di mana anak muda perlu dididik untuk berfikir dan memilih jalan sendiri.   

Menurut Setiausaha politik Lim Kit Siang pula,BTN membentuk orang Melayu menjadi rasis. Mungkin mereka mempunyai asas untuk berkata demikian.Namun,apa yang dikhuatiri ialah modul baru yang bakal diperkenalkan gagal menghayati realiti sebenar masalah perkauman di negara ini serta akur kepada desakan DAP yang sebenarnya mempunyai agenda perkauman tersendiri walaupun asyik terjerit terlolong kononnya merekalah 'bangsa Malaysia' yang sebenarnya.Dalam kata lain,saya khuatir kalau-kalau Menteri Belia dan Sukan terlepas pandang bahawa yang bermasalah 'rasis' di sini bukanlah Melayu, tetapi Cina.Bayangkan apa akan terjadi jika kaum Melayu hilang semangat cintakan bangsa tetapi kaum Cina terus memperkukuh dan meningkatkan semangat perkauman mereka ???  

Bukankah ini telah pun berlaku dan boleh dilihat di dalam diri Menteri Belia dan Sukan sendiri ???  Jika tidak,tidak mungkin beliau digelar Melayu liberal dan bangga mengaku diri sebagai 'liberal-centrist'.Perlu diingat bahawa Melayu hanya ada Malaysia,tetapi Cina ada negara Cina untuk menyatakan kewujudan mereka di dunia ini.Cina tidak akan hilang jika mengaku diri sebagai 'bangsa Malaysia' tetapi Melayu akan lenyap jika enggan mengaku diri sebagai Melayu.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...