House PK

House PK


KUNYIT HANGIT! MARI TENGOK BAGAIMANA KHALID IBRAHIM 'CHECK MATE'KAN ANWAR IBRAHIM! MESTI BACA

Posted: 26 Feb 2014 04:00 PM PST

Semalam apabila Khalid Ibrahim membuat perjanjian dengan kerajaan Persekutuan tentang pengambilaihan 4 konsesi air dan meneruskan projek Langat 2 sebenarnya adalah satu tamparan dan check mate buat calon Kajang iaitu Anwar Ibrahim.

Khabarnya Anwar mengamuk dan marah gila kat Khalid yang telah memalukan dia. Yalah selama Anwar dok round Kajang untuk menjadi wakil rakyat sana, dia dah sembang pasal semua benda kecuali masalah air je si peliwat ni tak pernah sentuh.

Yalah dia ingat lepas menang dan jadi MB Selangor maka dia akan buat perjanjian ini dan sekaligus akan menampakkan dia sebagai Hero Selangor yang menyelamatka keadaan. Namun semua impian dia musnah dan dimusnahkan oleh Khalid Ibrahim. Terduduk Anwar!

Kemarahan Anwar semakin meluap-luap sekarang dan seperti biasa bila Anwar marah sebegini, tiada China Doll dalam dunia yang boleh meredakan api kemarahan dia. Time-time macam ni Anwar perlukan jambu muda. Kalau ikutkan marah dia mau dia liwat je si Khalid ni tapi mujurlah Khalid bukan dalam kategori jambu.

Apa-apa pun, wahai pencacai pakatan. Aku nak ingatkan korang kalau tak kerana campur tangan kerajaan Persekutuan maka tak akan selesai la masalah ini. Suka atau tidak kerajaan persekutuan yang ada sekarang ni memang mendahulukan rakyat.

Tahniah Khalid Ibrahim kerana berjaya `checkmate`kan Anwar dengan begitu baik sekali.

CILI KASI TARUK! KALAU TAK KERANA KERAJAAN BN MAKA TIDAK SELESAI LA MASALAH AIR SELANGOR!

Posted: 26 Feb 2014 01:37 PM PST

RAMAI dikalangan macai percaya, Anwar adalah pemimpin harapan Malaysia. Di tangan Anwar ada tongkat sakti yang boleh selesai segala masalah rakyat kalau dia berkuasa. Tol, minyak, kos sara hidup, PTPTN, you name it, semua Anwar boleh kasi settle.

Macai pun percayalah sebab benda itu dapat dibayangkan dalam kepala masing-masing. Bayangkanlah kalau itu murah, bayangkanlah kalau ini turun, bayangkanlah kalau sana hapus. Anwar sudah set kepala macai macam itu, jadi macainya akan percaya juga tanpa usul periksa.

Itu yang dapat 89 kerusi parlimen, sebab percaya pada delusi yang Anwar cipta dalam kepala mereka.

Tapi hari ini, masa ini, ada masalah sebenar di Selangor, iaitu masalah air, nak juga kita tanya, apa perancangan Anwar untuk selesaikan masalah ini? Kalau jawabnya Anwar belum jadi Menteri Besar, maka rephrase soalan, apa perancangan Pakatan untuk selesai masalah ini?

Balik pada Anwar juga sebab Pakatan ini Anwar yang tubuh dan pimpin.

Penulis difahamkan, banyak yang sudah Anwar cakap tentang masalah dalam negara ini sejak dia diumumkan sebagai calon di Kajang, tapi satu pun tak menyentuh tentang selesai masalah air.

Masalah air di Selangor sekarang bukan delusi, bukan bayangan tapi masalah yang benar-benar sudah jadi. Balakong dah 3 minggu takde air, tempat-tempat lain dah mula bercatu. Paling teruk orang duduk rumah tinggi, dah macam negara dunia ketiga semata-mata nak dapat air.

Dimana Anwar untuk bantu selesaikan masalah rakyat ini?

Jangan salah Syabas macam yang Khalid buat sekarang, Syabas hanya penyalur air, sumber air, bawah tanggungjawab kerajaan negeri.

Penulis diberitahu, bila isu air dibangkitkan, macai Anwar kata Negeri Sembilan pun ada masalah air kenapa tak bising. Penulis duduk di Negeri Sembilan sekarang, tidak pula ada masalah air (setakat ini), dapat mana pembohongan itu?

Kalau nak berlaku masalah pun, di daerah Tampin dan Rembau, itupun kalau hujan tak turun lagi 25 hari, catuan belum mula lagi. Harapannya dengan pembenihan awan yang berlangsung hari ini dan beberapa hari akan datang (dengan kerjasama TUDM), hujan akan turun di kawasan tadahan dan masalah selesai.

Menunjukkan pemimpin BN kurang berpolitik dan buat kerja untuk selesai masalah rakyat. Sedangkan Anwar, sibuk hambur air liur UMNO sana tak betul, UMNO sini tak betul, masalah air sebenar, tak selesai juga.

Anyway, itu bukan cara menghadapi soalan yang tak boleh jawab – divert isu pada orang lain. Isunya sekarang, Anwar boleh bayangkan untuk selesai banyak masalah di negara ini, kenapa satu masalah di Selangor sekarang, Anwar hilang punca?

Silalah mana macai Anwar jawab, jangan konar-konar pulak.

- MYKMU.net

Sent from my Pussy Berry

CILI KASI TARUK! PAS MEMANG TAKDE MARUAH KAN?

Posted: 26 Feb 2014 05:30 AM PST

Hanya kerana membuat pendedahan tentang kebenaran salah seorang calon PKR yang mengedar Pil Kuda, maka Haji Hadi disaman 2 juta dan beliau kini kena bayar 2 juta. Kesian Hadi, dia tak sebut pun nama siapa yang mengedar pil kuda tapi ada sorang mamat dari PKR tu dah terperasan dan saman Hadi, yalah siapa kena cili dia kasi taruk kan?

Anwar pulak playsafe dalam isu ini dan kata akan selesaikan. Masalahnya sampai sekarang tak selesai lagi. Namun didepan rakyat mereka tetap kelihatan bersama. Wayang mereka ni memang pelik belakang gaduh jumpa depan senyum dan peluk-peluk lagi. Tapi ada sesetengah manusia sakit jiwa masih percaya kat mereka ni.

Apa pun, bagi aku tindakan ahli PKR tehadap residen PAS memang tak patut. Kurang ajar dan melampau, Anwar terus diam. Macamana kau nak kawal Selangor wahai Anwar kalau ahli kau sendiri pun kau takleh nak urus? Come on man..

PAS korang memang suka jadi anjing ke? Mamat edar Pil Kuda hina Presiden korang pun, korang masih diam lagi? Tak nak bagi Unit Anal korang jaga pengedar pil kuda tu ke? He he he
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...