BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


KANTOI !!! #SINARHARIAN #SH BONGKAR PENIPUAN #KINGJASON #MACAI #PEMBANGKANG !!!

Posted: 16 Feb 2014 07:00 AM PST


Berita bencana banjir melanda Sabah yang didakwa tidak mendapat perhatian pihak berwajib tersebar luas di laman sosial.Beberapa pengguna laman sosial Facebook dan Twitter berkongsi gambar situasi banjir di beberapa kawasan malah ada yang menulis kapsyen mendakwa kerajaan tidak peduli dengan bencana itu.Sebuah 'page' Facebook yang mengguna nama King Jason berkongsi sembilan keping gambar yang menunjukkan situasi banjir yang berbeza.Mendakwa berita banjir melanda Sabah itu tidak dilaporkan media,akaun itu mempertikaikan soal bantuan kerajaan...

Kapsyen tersebut berbunyi, "gambar-gambar banjir terburuk melanda Sabah terkini yang tidak dilapor berita. Bandar Beaufort dan sekitar lumpuh akibat hujan berterusan.Mana dia bantuan dari kerajaan? Adakah tengah 'packing' barang berlogo BN dulu? Adakah hanya perlu undi Sabah dan rakyatnya diabai? Semoga rakyat Sabah sedar bahawa mereka hanya dianak tiri semata-mata untuk 'fix deposit' kerusi Parlimen bagi mentadbir Malaysia."

Sebaliknya hasil tinjauan Sinar Harian Online di beberapa portal berita negeri itu menunjukkan pihak yang berwajib sudah mengambil tindakan sewajarnya.News Sabah Times,The Borneo Post Online, Berita Ehwal Semasa RTM Sabah dan portal berita lain telah menyiarkan soal bencana banjir itu dan perkembangannya.

Ketua Menteri Sabah,Datuk Seri Panglima Musa Aman berkata kerajaan negeri akan memastikan kesemua penduduk yang terjejas tidak akan tercicir dan diberi bantuan sewajarnya, lapor portal RTM Sabah, hari ini. Di Keningau pula seorang kanak-kanak dilaporkan maut setelah terjatuh dari bot penyelamat semasa operasi memindahkan penduduk ke kawasan selamat, lapor New Sabah Times.Menurut bomba Sabah kejadian itu berlaku sekitar jam 10.30 pagi ketika operasi menyelamat Khamis lalu menggunakan bot di Kampung Mempikit Keningau. Terbaru,35 buah sekolah di daerah Keningau, Beaufort,Tenom,Nabawan dan Sandakan ditutup ekoran bencana banjir yang menjejaskan lebih 600 pelajarnya. Menurut Pengarah Pendidikan Negeri,Datuk Jame Alip,sekolah yang tetlibat adalah SK Inadung,SK Kepayan Baru,SK Kuala Kahaba,SK Mempagar,SK Suasa,SMK St Paul,SK Ladang Sapong,Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Yuk Sen,SK Pementerian,SK Penontomon,SK Sandak dan SMK Teknik di Sandakan. Sementara beberapa sekolah lain ditutup kerana banjir yang berlaku disifatkan berbahaya kepada pelajar

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

HOT NEWS !!! KETUA PEMUDA PAS HIDAP PENYAKIT GILA !!!

Posted: 16 Feb 2014 04:26 AM PST


Di Malaysia ada beberapa orang gila,antara ciri-ciri orang gila ialah dia tahu dia kalah tapi dia kata dia menang,dia tahu dia bukan Perdana Menteri tapi dia kata dialah Perdana Menteri,teringat kata DS Samy Vellu,ada banyak orang gila sekarang tempat mereka di Tanjung Rambutan.Dalam konteks Ketua Pemuda PAS Kelantan seperti gambar di atas,sekiranya dia mengidap penyakit mental disorder seperti Halusinasi ini,ianya amatlah berbahaya kepada orang di sekelilingnya.

saya nak menasihati beliau agar menjalani rawatan mental memandangkan pemikirannya di atas menunjukkan ianya terbawa-bawa sehingga ke mimpi.Itu adalah sindrom atau tanda-tanda penyakit mental dan sindrom Halusinasi peringkat awal.Pengidap penyakit ini sangat berbahaya kepada keluarga dan orang di sekelilingnya. 

APA KATA ANDA !!! 

RENUNG-RENUNGKAN

KURANG AJAR !!! DAGING BABI DILETAK DEPAN PINTU MASJID !!!

Posted: 16 Feb 2014 04:47 AM PST


Makin lama makin kurang ajar puak puak yang sengaja mahukan ketegangan kaum berlaku di Malaysia.Awal pagi ini sebelum subuh seawal jam 5.30 pagi,seorang jemaah yang tiba di Masjid Cherok Tok Kun Atas di sini untuk menunaikan solat subuh terkejut besar apabila hendak memasuki masjid itu mendapati seketul daging diletakkan di hadapan pintu masjid berkenaan.Apabila ditelitinya,jemaah berkenaan mendapati bahawa ianya adalah seketul daging babi yang sengaja diletakkan oleh puak puak kurang ajar ini.

Berikutan itu,jemaah berusia 78 tahun itu telah membuat satu laporan polis agar perkara itu disiasat. Walaupun kita tiada bukti celaka mana yang lakukan perkara yang terkutuk ini,tapi apa EP pasti tujuan babi babi ni lakukan perkara tersebut untuk menghina agama dan umat Islam.Dia orang ni nak tengok sangat ke orang Islam mengamuk.Jangan ingat orang Islam diam selama ini bermaksud mereka takut.Ini bukanlah kali pertama kejadian meletakkan daging babi di masjid dikesan di negara ini. 

Sebelum ini beberapa kejadian yang serupa pernah dikesan berlaku di beberapa masjid di beberapa buah negeri. Cuma apa yang EP kesalkan ialah sikap kurang prihatin masyarakat Islam sendiri dengan tahap kesedaran yang rendah malahan ada yang lebih menjaga kepentingan politik daripada mempertahankan kesucian agama Islam telah menyebabkan kejadian-kejadian seumpama ini dipandang remeh. Persoalannya lama mana orang Melayu dan Islam harus bersabar??? Tepuk dada tanya selera... - EP 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...