Kedah Ke KL - MctHeory

Kedah Ke KL - MctHeory


HOT!! Banjir Lumpur Kilat Teruk di KL!!

Posted: 04 Jun 2014 03:06 AM PDT


Gambar dihantar oleh seorang kawan. Katanya banjir lumpur teruk berlaku di jalan MRR2 dari Taman Melati ke UIAM Gombak.

Masih belum diberitakan berapa kecederaan atau kehilangan nyawa.

Sent from Samsung Mobile

HOT!! Menteri Kempen Perangi Orang Tengah (Lintah Darat) Petani dan Nelayan Wajib Baca!! @IsmailSabri60 #Dsis

Posted: 04 Jun 2014 02:12 AM PDTSejak akhir-akhir ini, pelbagai bantuan daripada pihak kementerian pertanian dalam membantu meningkatkan taraf hidup para petani, penternak dan nelayan di dalam negara, disamping beberapa program lain yang dilihat mampu memberikan impak positif terhadap golongan sasar itu.

Di bawah ini adalah video-video penting bantuan pada para petani, pesawah dan nelayan. Serta kemudahan yang akan golongan ini perolehi daripada pihak kementerian.

ANTARA KEMUDAHAN UNTUK PETANI
FAMA SEDIAKAN KEMUDAHAN UNTUK PETANI 
Pihak orang tengah memang bijak menipu mereka. Pada mula nya mereka diberi in modal, wang, dahulukan wang jika perlu, tetapi pada akhirnya nya petani, penternak dan nelayan dipaksa menjual hasil mereka dengan harga ditetapkan oleh hm orang tengah sesuka hati.


LAFAZ IKRAR JIHAD MEMERANGI ORANG TENGAH 
Masalah inilah yang menyebabkan nelayan, petani dan penternak tidak maju dan hidup dalam kemiskinan.

Dengan adanya pelan strategi pemasaran yang baru oleh kementerian dan usaha memperbanyakkan produk untuk pasaran antara bangsa diharap jihad ini akan berjaya.

Semalam pada 24 Mei 2014, Dato Seri Ismail Sabri berada di RTC Gopeng Perak untuk melancarkan kempen Jihad Memerangi Orang Tengah untuk sub sayur sayuran dan buah buahan.

RM60 BERBILION RINGGIT DICURAHKAN KEPADA PETANI PENTERNAK DAN NELAYAN.

Harap dengan strategi pemasaran yang baru ini akan menjadikan anak anak muda berminat dalam bidang ini sebagai kerjaya mereka yang memberikan mereka pendapatan tinggi.

Kalau tak beberapa nak faham.. tengok penerangan dibawah,


HOT!! Cerita Dyana Dap Tinggal Bersama Jantan Cina di JB?

Posted: 03 Jun 2014 10:53 PM PDTKhabar terbaru diterima Yammy Samat telah dihantar surat tunjuk sebab oleh pengurusan UMNO kerana menyokong pembangkang dalam kempen. Kalau Yammy ada maruah dan bukan baruah, letak jawatan dan berkawanlah dengan cadbury DAP.

"Mereka kata Dyana ada hubungan dengan orang Cina, drinker (kaki botol), smoker (merokok). Itu semua tidak betul. Saya tahu (perangai) anak saya."

DIa merujuk kepada komen berikut oleh RBA tapi tuduh ianya datang dari blogger pro UMNO.Tiada yang lebih menaikkan kemarahan dari menuduh blogger di atas sesuatu yang kami tidak buat. Kalau kami nak buat, ami tahu detail.

Baiklah, kalau betul Yammy tahu tingkah laku anaknya di luar pandangan matanya? Dia tahukah kisah berikut:
Rumah di atas adalah rumah yang diduduki Dyana di Johor Baru beralamat di No. 98,Jln Jasa 41, Tmn Rini Hill Mutiara Rini.

Oleh kerana Yammy tahu serba serbi mengenai anaknya, bolehkah Yammy beritahu siapa lelaki yang bernama Ooi yang duduk bersama Dyana berdua-duaan tanpa orang lain dalam rumah sebesar itu?

Sumber beritahu lelaki itu juga pembantu khas Lim Kit Siang. Pembantu atau penyedap?

Hai Melayu .... bila lelaki dan perempuan berdua-duaan dalam satu rumah, orang ke 3 adalah setan yang menggoda. Bukankah ini kerja haram?

Padanlah Dyana takut pada hudud. Kalau tak percaya, hp Ooi itu adalah 012 xxx9775...betul ke tidak?

Hanya nak beritahu Yammy dan RBA,

Kalau nak main peribadi, kami boleh tapi tak main. Oleh sebab butiran ini dikeluarkan lepas PRK, hanya menunjukkan kami tak main kotor macam RBA.

Hanya gambar bikini untuk test power. Lain tu semua kerja kotor RBA.
Sumber Mc ambil dari blog The Unspinners. Betul ke ni?

HOT!! Cadbury Sahkan Sememangnya Coklatnya Halal!! @CadburyMY

Posted: 03 Jun 2014 08:46 PM PDT

Betul ke halal ni?

Kenyataan media dari pihak Cadbury Malaysia.Jakim juga sudah mengesahkannya.. betul ke?


JABATAN Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hari mengesahkan bahawa dua produk Cadbury yang sebelum ini dikatakan mengandungi DNA babi bebas daripada unsur haram itu.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, pengesahan itu dibuat berdasarkan analisis yang dijalankan ke atas contoh produk tang diambik dari kilang pengeluar.

Katanya, ia membabitkan kedua-dua sampel produk coklat dengan kacang hazel dan coklat susu dengan buah badam diambil dari kilang pengeluar produk tersebut di Shah Alam.

"Keputusan analisis makmal terhadap Cadbury Dairy Milk Hazelnut dengan nombor kelompok 200813 M01H12 dan 200813 M01H12, DNA babi tidak dikesan.

"Bagi Cadbury Dairy Milk Roast Almond dengan nombor kelompok 221013 N01RI1, DNA babi tidak dikesan," katanya dalam sidang akhbar tergempar, semalam.

Cerita ni boleh sambung baca pada LINK bawah ni, untuk mengetahui cerita sebenar..

INFO! Mantan Adun Kedah Dato Saad Man Meninggal Dunia.. Al-Fatihah

Posted: 03 Jun 2014 06:44 PM PDT


Dato Saad Man mantan ADUN Jitra telah meninggal jam 5.20 pagi tadi.

Al-Fatihah.


Sent from Samsung Mobile
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...