Kedah Ke KL - MctHeory

Kedah Ke KL - MctHeory


HOT! PKR tu kan parti keadilan untuk Anwar saja.. faham ka?

Posted: 08 May 2014 06:12 AM PDTAyat best ni.. kita dalam parti Keadilan, kita nak kan keadilan. Apa hangpa taktau ka, PKR tu keadilan untuk Anwar saja. Orang lain tak payah. Tu pun tak reti-reti nak faham ka? iskk.. kesian.. nasib ler..

PANASS!! Sindrom Air Penuh atau Meroyan menyebabkan Latipa Koyak Gila?

Posted: 07 May 2014 11:12 PM PDT


Apa agaknya masalah Latipah ni haa?? Awat dia jaki sangat dengan Ds Rosmah ni? Inilah masalahnya bila pompuan tua tapi tak berlaki memang jadi gila macam tu la. Takdak tempat nak lepaskan tekanan. Orang buat baik salah, orang tak buat apa-apa pun salah. Oiitt!! kena sampuk penyakit gila apa hang ni?

HOT!! Teresa Kok Kalau Tak Suka Boleh Berambus loo..

Posted: 07 May 2014 08:12 PM PDT


Makin bertambah menyampah Mc dengan Teresa ni, semua benda tak kena pada dia. Apa dia fikir dia hebat sangat ka?

Baru-baru ini Teresa Kok Ahli Parlimen Seputeh telah di dakwa di bawah Akta Hasutan 1948. Beliau yang baru-baru ini telah di hadapkan ke mahkamah di atas pertuduhan tersebut [kes video tahun baru] bagaimanapun di laporkan tidak mengaku salah.

Teresa sebelum ini telah membangkitkan kemarahan banyak pihak pihak sama ada dari kalangan orang Melayu mahupun bukan Melayu memandangkan penyebaran video tersebut mengandungi babak-babak yang menghina pemimpin negara.

Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Teresa Kok Suh Sim semalam mendakwa bahawa Barisan Nasional serta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi punca kesusahan masyarakat cina didalam negara ini. Beliau mendakwa segala dasar yang dibawakan oleh BN yang kononnya telah berjaya membantu kejayaan masyarakat Cina di negara ini adalah tidak benar.

Beliau menyifatkan bahawa kerajaan BN dan Datuk Seri Najib sengaja mengabaikan masyarakat cina di negara ini kerana segala dasar yang dibuat oleh kerajaan adalah sama sekali tidak membantu masyarakat cina. Beliau juga berkata kerajaan BN serta Datuk Seri Najib tidak berlaku adil terhadap masyarakat cina dalam pentadbirannya.

Adun Seputih itu mendakwa kerajaan BN menjadi pernyebab pendidikan kaum cina di negara ini semakin mundur kerana peruntukkan yang disalurkan tidak adil. Beliau juga mendakwa kekurangan sekolah cina dan juga kekurangan tenaga pengajar menyebabkan masyarakat cina di negara ini ketinggalan serta susah untuk mendapatkan pelajaran yang sempurna. Beliau berkata perkara ini sepatutnya ditangani oleh kerajaan BN sejak dahulu lagi.

"Najib seharusnya tahu, bahawa hingga ke saat ini, banyak masalah yang telah lama dihadapi dalam pendidikan masyarakat Cina tidak diselesaikan.

"Dengan peruntukan tidak adil, kekurangan sekolah dan guru-guru. Isu ini sudah lama dihadapi sekolah-sekolah rendah Cina serta sudah berulang kali dibangkitkan pimpinan pembangkang, kumpulan dan komuniti Cina. Namun tidak diselesaikan kerajaan walaupun sudah memegang kuasa selama beberapa dekad," katanya dalam satu kenyataan.

Teresa yang pernah beberapa kali ditahan dibawah Akta Hasutan juga mendakwa isu tersebut menjadi punca masyarakat cina semakin hari semakin ramai yang mengambil keputusan untuk berhijrah ke luar negara bagi mendapatkan pendidikan yang lebih sempurna. "Bukan lagi satu rahsia bahawa faktor utama yang menyebabkan aliran keluar begitu ramai masyarakat Cina ke luar negara adalah berpunca dari kebimbangan mereka tentang kekurangan peluang pendidikan adil di institusi pengajian tinggi." - utara.com

P/s: takdak sapa paksa ko tinggal sini Teresa oii...  lu nak angkat kaki, silakann..

McTheory:
Oii.. Terasa.. haa tunggu apa lagi? Blah la oii!! 
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...