BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


#TRAGEDIMH370 !!! KURANG AJAR !!! #LEMAN #RAJALAWAK TUDUH PM DS @NAJIBRAZAK MENIPU ???

Posted: 27 Mar 2014 08:00 AM PDT


Dikala rakyat Malaysia yang beragama Islam sedekahkan Fatihah dan bersimpati dengan mangsa MH370,ada pulak wakil PAS ni sibuk tuduh Najib tipu bukti kehilangan pesawat MAS tu.Macam ni ke mentaliti seorang wakil PAS yang ceramah berdegar-degar pasal Islam ??? Macam ni ke kualiti wakil PAS yang sibuk je 24 jam mengaku dorang tu paling alim dan beriman ??? Kalau macam ni je perangai puak-puak PAS,tak heran lahh kalau Tuhan pun tak redha mereka memerintah Malaysia.

Sibuk je minta bukti la bagai,kan lagi elok kalau buat benda-benda berfaedah daripada menuduh orang tak tentu pasal.Nak sangat bukti kannn ??? apasal Leman bangang ni tak pergi cari jerr sendiri di Lautan Hindi ??? Sembang betul mangkuk hayun PAS ni kann !!!

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#TRAGEDIMH370 !!! ANGKARA FITNAH #PEMBANGKANG #REDBEANARMY ARTIS #CHINA SALAHKAN MALAYSIA !!!

Posted: 27 Mar 2014 05:00 AM PDT


Berikut adalah sebahagian petikan sidang media yang dibuat oleh Perdana Menteri Malaysia,DS Najib Razak mengenai kehilangan pesawat MH370 dalam menuju destinasi ke Beijing.

"This evening I was briefed by representatives from the UK Air Accidents Investigation Branch (AAIB). They informed me that Inmarsat, the UK company that provided the satellite data which indicated the northern and southern corridors, has been performing further calculations on the data. Using a type of analysis never before used in an investigation of this sort, they have been able to shed more light on MH370's flight path. Based on their new analysis, Inmarsat and the AAIB have concluded that MH370 flew along the southern corridor, and that its last position was in the middle of the Indian Ocean, west of Perth. This is a remote location, far from any possible landing sites. It is therefore with deep sadness and regret that I must inform you that, according to this new data, flight MH370 ended in the southern Indian Ocean."

Dari petikan di atas,jelas sekali Najib hanya menyampaikan maklumat yang beliau peroleh dari analisis Inmarsat dan AAIB yang menyatakan lokasi terakhir berdasarkan data yang di analisa,penerbangan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi.Beliau hanya menyampaikan maklumat kepada umum yang menuduh kononnya kerajaan Malaysia menyembunyikan fakta.Bagi maklumat salah,tak bagi pun salah.Media-media tempatan dan barat pula memutarbelitkan kenyataan yang dibuat oleh Perdana Menteri Malaysia ini dengan tidak menggunakan frasa asal iaitu penerbangan MH370 berakhir di Lautan Hindi tetapi dalam laporan yang dikeluarkan menyatakan MH370 terhempas.

APA YANG TERJADI ???

KLIK DI SINI

UNTUK SELANJUTNYA 

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

BREAKING NEWS !!! KERAJAAN #DAP ARAH MPPP ROBOH GERAI MELAYU DI TELUK BAHANG !!! VIDEO INSIDE !!!

Posted: 27 Mar 2014 01:30 AM PDT


Kerajaan Negeri Dibawah pentadbiran DAP,Lim Guan Eng,Hari ini dengan rakusnya merobohkan kedai milik perniaga Melayu Teluk Bahang.anda lihat lah apa yang berlaku di pulau pinang !!! lain kali undi lahh PR yerr.nasib anda akan jadi macam ni wahai kaum melayu !!! baca di bawah untuk laporan penuh

Akhirnya gerai milik Melayu di Teluk Bahang di runtuhkan oleh pihak Majlis Perbandaran Pulau Pinang pagi tadi.Satu tindakan yang di sifatkan sebagai zalim dan tidak berperikemanusiaan,sebelum ini telah berlaku sedikit kekecohan apabila para peniaga yang tidak berpuas hati dengan tindakan tersebut bertindak menghalang anggota MPPP daripada meneruskan tugas mereka sehingga berlaku pergelutan.Insiden terbabit telah menyebabkan operasi perobohan di hentikan buat sementara waktu di sebabkan para peniaga dan penduduk mula bertindak agresif untuk mempertahankan gerai milik mereka.

Baca Sini 

Namun setelah beberapa lama,gerai-gerai tersebut tetap di robohkan.Operasi perobohan melibatkan 13 binaan gerai milik orang Melayu dan telah pun selesai pada jam 11.10 sebentar tadi.Inilah nasib orang-orang Melayu di Pulau Pinang pada ketika mereka yang sebangsa dengan Lim Guan Eng bebas berniaga di mana-mana sahaja waima di kaki lima jalan sekalipun mereka masih dan tetap di lindungi oleh kerajaan negeri Pulau Pinang. - Utara News


APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#TRAGEDIMH370 !!! VIDEO PENUH PEMBACA BERITA #TV3 MENANGIS LIVE DIDEDAHKAN !!!

Posted: 26 Mar 2014 10:53 PM PDT


video di bawah membuat saya turut menangis.sememangnya video ini meruntun hati ramai orang apatah lagi ahli keluarga yang mempunyai suami,isteri,anak,ayah,ibu,keluarga dan yang tersayang mereka di dalam pesawat MH370.ini bukan lakonan.adalah adalah kejadian sebenar dan live


AL-FATIHAH

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#MENGENANGMH370 !!! SEMUA PIHAK WAJAR TERIMA DAN JANGAN SIA-SIAKAN PERINGATAN DARINYA !!!

Posted: 26 Mar 2014 07:00 PM PDT


Setiap yang berlaku di dunia ini ada sebab dan tujuannya.Semua ciptaan di dunia ini berkait antara satu sama lain,sama ada secara langsung mahupun tidak langsung.Contohnya,bulan berkait dengan graviti sepertimana oksigen dan karbon dioksida berkait dengan tumbuhan dan manusia.Allah SWT mencipta segala-galanya dengan bersistem,iaitu hukum sains dan matematik yang pasti.Pengaliran darah di dalam tubuh manusia serta peredaran planet di cakerawala semuanya tertakluk kepada kadar atau perkiraan yang tetap tanpa sedikit pun berganjak darinya.Sebarang anjakan,pastinya memberi kesan dan sebarang percubaan untuk menentang hukum ini, akan membawa bencana.Umat Islam wajib yakin bahawa perancangan Allah SWT itu adalah yang terbaik dan ada rahmat di sebaliknya.MH370 hilang pada ketika umat Islam di Malaysia keliru dan bercelaru pemikirannya.Dalam kecelaruan itu,ramai yang gagal melihat pengajaran darinya.Umat yang bercelaru adalah lemah dan mudah dipengaruhi.Oleh itu,pada hari ini Umat Islam di Malaysia telah terbahagi kepada beberapa golongan. 

Sebahagian besar umat Islam gemar meletakkan diri sebagai 'lebih Islam dari orang lain' hanya kerana dosanya tidak kelihatan di mata manusia.Oleh kerana dosa orang lain ternampak di matanya,maka dia tegar menuduh segala bencana berpunca dari dosa orang itu.  Sebahagian dari umat Islam pula,bersifat seratus peratus berbeza dengan kumpulan di atas.Mereka ini ingin menentang hukum alam, atas nama Hak Asasi Manusia.Kononnya,hukum Islam yang berdasarkan sains itu kolot dan ketinggalan zaman.Kedua-dua jenis kumpulan umat Islam inilah yang menghuru-harakan Malaysia pada hari ini.Yang satunya perasan alim dan yang satunya bangga menjadi jahil.  Yang satunya sanggup berikrar untuk terus berpecah-belah kononnya atas alasan sesiapa yang tidak bersetuju dengan mereka adalah salah, berdosa dan pembawa bencana.Yang satunya pula sanggup bekerjasama dengan pihak asing termasuk Kristian, untuk menghancurkan agama, bangsa dan negara.  Yang peliknya, kedua-dua pihak yang bertentangan fahaman ini, mampu mencari satu titik pertemuan melalui Pakatan Rakyat.  Kesederhanaan dan kerendahan hati yang dituntut Islam menjadi sesuatu yang asing bagi mereka ini.   Politik menjadi makanan minda dan rohani hampir setiap hari.  

Kebencian menjadi sifat wajib sehingga jiwa menjadi buta tuli.Ketika umat Islam di Malaysia leka berpolitik sehingga mendustakan segala nikmat Allah SWT,maka Allah SWT turunkan peringatan agar kembali mengenang kesejahteraan yang dikecapi sebelum ini,kembali merendah diri serta mengakui kesilapan.Lalu,MH370 telah hilang dengan begitu misteri sehingga membingungkan semua pakar-pakar di dunia.Namun,adakah umat Islam di Malaysia akur dan insaf akan kuasa Allah SWT ??? Apakah masing-masing mula melihat ke dalam diri sendiri dan cuba memperbaiki kelemahan diri ??? Tidak.Sebaliknya,perkara pertama yang didengar ialah,persoalan mengenai 'kehidupan sosial warga penerbangan' seolah-olah ingin mengaitkan dosa-dosa mereka dengan bencana yang berlaku.Kemudiannya,dikaitkan pula dengan dosa-dosa kerajaan yang memerintah dan dosa semua umat Islam lain - kecuali dirinya sendiri.Yakin sekali bencana tidak berpunca dari dirinya hanya kerana dosanya tidak ternampak di mata manusia.Beberapa pihak cuba membela warga penerbangan tetapi dicemuh sebagai anjing kerajaan.Tidak cukup dengan itu,dituduh pula kerajaan sebagai bertanggungjawab dalam kehilangan MH370 kerana takut dengan idola peliwat mereka.Malang bagi mereka apabila media asing tiba-tiba membongkar bahawa juruterbang pesawat tersebut merupakan fanatik kepada idola mereka. 

Si juruterbang sanggup menghadiri perbicaraannya serta dikatakan amat terkesan dengan keputusan rayuan kes tersebut.Gambar-gambar beliau dengan t-shirt 'Democracy Is Dead' menjadi bukti tidak sahih bagi media asing untuk menimbulkan persoalan.Pendedahan ini sepatutnya membuatkan kita semua semakin insaf dan akur dengan segala kemungkinan tetapi malangnya ia tidak berlaku.Pantas emosi politik mengambil alih dan menuduh semuanya direkacipta kerana takut dengan idola peliwat mereka.Maka,mereka pun menyahut seruan media asing agar memburukkan negara sendiri, demi membela sang idola.Habis Menteri-menteri dan pegawai-pegawai yang bertungkus lumus mencari pesawat tersebut dicemuh dan dihina.Sedikit pun tidak ada kata-kata penghargaan jauh sekali pujian. Takut benar yang idola mereka dikaitkan dengan misteri ini.Hujah mereka,tidak mungkin seorang yang bijak mampu menjadi fanatik kepada sesiapa jua sehingga sanggup membunuh diri.Hakikatnya tiada siapa yang menuduh sesiapa.Apa yang berlaku hanyalah pendedahan maklumat setakat yang diketahui oleh pihak penyiasat.Justeru, seharusnya,kita semua mengambil sikap terbuka, tidak 'defensive' dan tidak pula agresif.Keterbukaan adalah langkah pertama ke arah redha serta selangkah lebih jauh dari riak iaitu merasakan diri sendiri lebih bijak dan mengetahui.Sebenarnya,sikap fanatik,taksub atau ekstrem bukanlah asing bagi rakyat Malaysia.Contoh paling mudah ialah PRK Kajang di mana ramai yang sanggup memilih seorang boneka dan tidak mampu bekerja, berbanding seorang yang jelas berintegriti dan berkredibiliti.Semuanya kerana taksub dengan parti,ekstrem dalam berpolitik dan fanatik dengan Anwar Ibrahim.  

Hatta,jika dicalonkan lembu untuk parti pembangkang dan seorang bijaksana di parti kerajaan, maka lembu tersebut tetap akan menang.Jelas,rakyat Malaysia sudah sampai di tahap di mana 'fakta' dan 'angka' tidak lagi membawa makna apa-apa serta bertindak atas dasar emosi semata-mata.Jika tidak,takkanlah ada yang percaya bahawa kerajaan sengaja menghilangkan MH370 sedangkan yang menanggung kerugian dan tekanannya adalah kerajaan juga.Yang untung dan yang sedang meraih keuntungan politik dari episod ini adalah PR sahaja.Di kala kerajaan bertungkus lumus menahan segala maki cerca dari dalam dan luar negara,pembangkang bergembira membuat berbagai cerita rekaan untuk kepentingan politik mereka.Namun,penyokong mereka masih buta.Jika ini bukan 'fanatik',maka apakah ia ??? Sewajarnya,rakyat Malaysia belajar dari apa yang berlaku dengan kembali kepada ketentuan Allah SWT.Inilah masanya untuk kita kembali bersatu, merendah diri dan mengambil sikap terbuka serta redha.Tiada siapa yang menuduh sesiapa dan tiada siapa yang berhak menghukum dosa pahala sesiapa.Kalaupun bencana berlaku kerana dosa seseorang, maka orang itu kemungkinan besarnya adalah diri kita sendiri,bukan orang lain.Jika kita mampu memperbaiki diri dan tidak lagi menuding jari kepada sesiapa,maka sekurang-kurangnya,pemergian MH370 tidaklah sia-sia.Semoga roh mereka tenang di sana

AL-FATIHAH

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#TRAGEDIMH370 !!! PILOT #AIRASIA DIGANTUNG TUGAS KERANA PERLEKEH #SAR #MH370 !!! PADAN MUKA !!!

Posted: 26 Mar 2014 05:00 PM PDT


Syarikat penerbangan AirAsia bertindak menggantung tugas seorang juruterbangnya ekoran kritikannya di laman sosial berhubung operasi mencari pesawat penerbangan MH370 Malaysia Airlines.Ketua pegawai eksekutif kumpulan AirAsia Tan Sri Tony Fernandes dalam satu kenyataan menyebut,tindakan itu bagi menyiasat sama ada juruterbang yang bertugas di anak syarikatnya,AirAsia X itu melanggar polisi syarikat. 

"Pegawai kanan AirAsia X telah digantung tugas sementara menunggu siasatan berkenaan pelanggaran polisi syarikat dalam tulisan Facebook," katanya dalam satu tulisan di Twitter. 

Sementara itu,AirAsia X pula menjelaskan,pegawai tersebut melanggar "arahan khusus" agar tidak mengulas mengenai pencarian MH370 secara terbuka.Ketua pegawai eksekutifnya Azran Rani Osman berkata, arahan tersebut dikeluarkan untuk mengelakkan kakitangannya membuat kenyataan yang mengguris perasaan. "(Ada) arahan khusus kepada kru kami dalam membuat komen terbuka berkenaan MH370. (Ada) tanggungjawab untuk tidak menyakitkan perasaan (orang lain)," katanya,juga di Twitter. 

Ketika dihubungi,AirAsia X berkata tidak akan mengeluarkan sebarang maklumat lanjut berkenaan perkara itu

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...