House PK

House PK


KISAH ABBY ABABI YANG TERLAMPAU - KAKI DERA SUAMI RUPANYA DIA!

Posted: 11 Jun 2014 12:34 AM PDT

Ini aku nak buka aib seorang ustazah jadian dibela PAS iaitu Abby Abadi. Tadi dapat mesej begini:

ALAMAK-bekas suami Abby Abadi,Farhan,24 dedah antara sebab cerai Abby,37 dia sering gaduh bila tak ada duit.Pernah baling kunci cedera mukanya-Agendanews

Bukan main lagi minah yang kita tahu gila batang ni hina umno ya? Last-last perangai buruk dia sendiri terbukak! Apa kau rasa Abby Ababi?

YTL OH YTL! LEPAS JADI KAYA HINA KERAJAAN YANG MEMBANTU DIA!

Posted: 10 Jun 2014 03:08 AM PDT

Menurut kisah yang didedahkan oleh ABITW di SINI, Menteri Kewangan ketika itu, Dato Seri Anwar Ibrahim adalah orang yang mengarahkan TNB supaya membeli letrik yang dijana pada harga mahal oleh YTL kepunyaan Tan Sri Francis Yeoh.

Motivasi Anwar adlaah supaya IPP Realmild/MRCB yang dikuasai oleh kroninya akan dapat harga lebih mahal maka diarah TNB naikkan harga belian kepada YTL dulu. Difahamkan bahawa bukti berupa surat itu masih ada di pejabat Menteri Kewangan dan TNB.

Yang menariknya, ada komentar dalam blog tersebut mendedahkan Francis Yeoh adalah seorang bisexual. Mungkin sekarang dia mencerminkan imej sebagai seorang evangelis atau born again Christian dan penyumbang besar kepada misionari Kristian tapi mungkin itu hanya permainan PR.

Blog tersebut juga mendedahkan Francis Yeoh pernah mengadakan satu parti tahun baru di di tingkat rooftop Lot 10 sebaik saja dia ambbilalih Taiping Con. Parti itu mengumpul gay dari Malaysia dan SIngapura.

Malah komentar blog tersebut memberitahu bahawa Francis Yeoh memiliki serangkaian Nepalian jambu sebagai pengawal pengiring beliau.

Ini juga berkait dengan hubungan rapat Francis Yeoh dengan Anwar Ibrahim ketika itu dia hanya kontraktor. Lesen IPP diberi kepada Francis Yeoh ketika Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan.

Campurkan satu dengan satu dengan satu, jadilah threesome. Jangan hairan Francis Yeoh yang sanggup lakukan apa saja terutama menggunakan jalan belakang untuk dapatkan projek dan lesen secara monopoli.


Beliau dikatakan banyak mempergunakan nama-nama Melayu (alibaba) untuk memperolehi kontrak-kontrak besar kerajaan. Contohnya Perak Anjung (semua Pengarah Melayu) tapi membolot semua pasir di Perak.

Lesen tersebbut dikeluarkan oleh Anwar sebagai Menteri Kewangan.

Lain sekali Francis dengan bapanya Dato Yeoh Tiong Lai. Dato Yeoh memulakan perniagaan lori pasir dengan 3 buah lori pada 1955 dengan kakitangan seramai 3 orang. Dia merupakan seorang yang baik dan merendah diri.

Lain sekali Francis Yeoh yang memunyai kaitan dengan kumpulan kongsi gelap. Pegawai khas Francis Yeoh, Dato' Colin merupakan pegawai yang mengawal dan menjadi penghubung antara Francis Yeoh dengan kumpulan kongsi gelap seluruh KL.

Suatu rahsia yang sudah terbuka, Francis Yeoh pernah memberitahu sahabat karib beliau Jackie Chan (aktor dunia) bahawa; "Akan datang di suatu hari nanti semua tanah di Malaysia akan menjadi hakmilik Cina dan kita akan membantu rakyat Cina di Malaysia & China".

House PK: Artikel ini aku petik dari The Unspinners. Inilah dianya peniaga Cina kristian yang tak sedar diri. Macam-macam dia buat duit dengan kerajaan pastu dia gigit balik kerajaan yang menolong dia. Rasaya dah tiba masanya untuk syarikat ini diajar.

Aku harap kerajaan jangan bagi muka kat syarikat yang tak sedar diri ni.
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...