BADUT RAKYAT

BADUT RAKYAT


EKSKLUSIF !!! KISAH SEBENAR SEJARAH PENUBUHAN #UITM DIDEDAHKAN !!! WAJIB BACA !!!

Posted: 24 Jun 2014 08:00 AM PDT


UiTM iaitu satu-satunya universiti yang secara terbuka membantu anak Melayu yang kurang bernasib baik untuk melanjutkan pelajaran dan meningkatkan kehidupan, terus dijadikan sasaran kecaman pembangkang.Tidak cukup dengan mempertikai kemasukan pelajar dan kualiti graduan, kini pembinaan UiTM itu sendiri dijadikan isu.Kononnya,kontrak pembinaan UiTM diberi kepada 'kroni' UMNO,antaranya Tan Sri Rozali yang menerajui Syabas. Rasanya tidak perlu untuk kita berhujah membela diri membentangkan proses pemberian kontrak dan prosedurnya, kerana kita cukup maklum bahawa bukan itu isunya di sini. UiTM amat tidak disenangi oleh DAP kerana ia telah terbukti berjaya mengeluarkan graduan Melayu yang berdaya saing.Namun,apa yang lebih menggusarkan DAP ialah,graduan UiTM turut mempunyai jatidiri dan kesedaran yang kuat terhadap perjuangan kesinambungan bangsa Melayu di tanah air ini.Apa yang menarik ialah, DAP akan menggunakan seorang Melayu juga untuk menyerang UiTM. 

Jika sebelum ini mereka menggunakan Dyana Sofea,maka kali ini jaguh penipu pembangkang iaitu Rafizi Ramli pula yang memainkan peranan untuk menyerang kontraktor-kontraktor UiTM. Sudah tentu semuanya ini merupakan idea DAP. UiTM menggunakan bahasa pengantar Bahasa Inggeris dan menitikberatkan kebolehan berkomunikasi selain akademik yang cemerlang. Inilah sebenarnya yang amat menggusarkan masyarakat Cina a.k.a DAP,yang terkenal dengan sikap kiasu, takut kalah dan tidak suka dicabar.DAP bimbang dengan terdapat lebih 400,000 pelajar UiTM pada satu-satu masa, maka Melayu akan akhirnya dapat bersaing setara dengan bangsa Cina. Seperti yang kita tahu,anak-anak Cina produk SJKC tidak mampu menguasai Bahasa Inggeris mahupun Bahasa Malaysia dengan baik. Sebahagian besar dari mereka pula mempunyai kelayakan akademik yang meragukan dari universiti-universiti swasta.Namun,anak-anak Cina ini tetap mempunyai peluang yang lebih baik di alam pekerjaan berbanding anak-anak Melayu yang jauh lebih layak kerana hampir 90% dari syarikat swasta adalah milik bangsa Cina.Pun begitu,DAP masih lagi tidak puas hati dan ingin menutup sebarang peluang untuk bangsa Melayu meningkatkan diri. 

Untuk itu,UiTM harus ditutup.Jelas,yang menjadi isu di sini bukanlah berkenaan anak kroni dapat melanjutkan pelajaran atau kroni yang mendapat kontrak, tetapi kerana semua yang terlibat dengan UiTM adalah Melayu.Sekiranya kontrak pembinaan UiTM diperolehi oleh YTL atau mana-mana syarikat Cina,maka ia pastinya tidak akan menjadi masalah bagi pembangkang,walaupun dalam bentuk monopoli sekali pun. Kesimpulannya di sini ialah, kontraktor Cina merasakan bahawa kek ekonomi yang diperolehi mereka dalam bidang hartanah di negara ini masih belum cukup. Mereka inginkan agar kek ekonomi bahagian orang Melayu juga turut diberikan kepada mereka, atas dasar 'bersaing sama rata'.Soalnya,sama rata yang bagaimanakah yang mereka maksudkan ??? Apakah seperti syarikat YTL yang mana telah pun diberi peluang memonopoli pembekalan elektrik tetapi masih menuduh kerajaan tidak memberi kontrak kepada peniaga Cina ??? Sejak bila Yeoh Tiong Lay itu Melayu ??? Hakikatnya, bangsa Cina berpegang kepada prinsip 'semuanya dibolehkan' dalam perniagaan. Ini bermakna mereka boleh menekan dan menindas peniaga kecil yang ingin bersaing dengan mereka, dan ianya dikatakan adil.Mereka boleh menipu,merasuah dan apa saja, atas alasan berniaga.Sekadar memberikan contoh tanpa memetik nama, sebuah syarikat pelancongan milik bangsa Cina yang ingin memasuki pasaran Jepun, telah sanggup menempah keseluruhan tiket keretapi laju dan juga hotel tertentu pada satu-satu waktu walaupun tiada pelanggan,semata-mata untuk memastikan pesaingnya tidak mampu menempahnya pada waktu itu. Sudah tentu pesaing yang jauh lebih kecil tidak mampu berbuat apa-apa dan akhirnya akan terpaksa akur dan gulung tikar. 'Celakanya' bangsa Cina ini ialah prinsip ini hanya dibolehkan ke atas mereka. 

Sekiranya orang Melayu ingin berniaga dan bersaing dengan mereka, maka orang Melayu tidak boleh memakai prinsip yang sama. Orang Melayu tidak dibenarkan memonopoli apa-apa. Orang Melayu juga tidak dibenarkan membantu sesama Melayu tanpa dituduh kroni.Misalnya,YTL boleh memonopoli IPP tetapi Syed Mokhtar tidak boleh memonopoli gula.YTL boleh berniaga berbagai bidang dan membida begitu banyak projek serta menerima projek secara langsung (direct nego.) tetapi Syed Mokhtar tidak boleh. Inilah meritokrasi atau bersaing cara adil ala Cina.Malang sekali kerana makhluk seperti Rafizi Ramli amat suka menjadi alat bangsa Cina untuk membunuh bangsa sendiri. Hari ini Rafizi menyerang kontraktor UiTM semata-mata untuk membuktikan pada dunia bahawa UiTM itu tertegak dengan cara yang tidak adil dan tidak adil semata-mata.

'Adil' bagi Rafizi ialah apabila anak Melayu yang miskin dibiarkan bersaing dengan anak Cina yang kaya untuk masuk ke universiti. 'Adil' bagi Rafizi ialah apabila kontraktor Cina yang telah kukuh dibenarkan membida projek bersama dengan kontraktor Melayu yang baru merangkak. 'Adil' bagi Rafizi ialah apabila graduan cemerlang Melayu diberi gaji yang lebih rendah dari lepasan SPM produk SJKC.Justeru,bagaimana kita boleh berdebat dengan orang seperti Rafizi yang sengaja menutup mata akan hakikat sebenar kehidupan di Malaysia ??? Mungkin kita perlu abaikan saja dia kerana kita tahu hanya apabila Melayu dipijak, ditindas dan ditelan,barulah kerajaan Malaysia ini adil bagi Rafizi.betul tak pembaca badut rakyat ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

#KALIMAHALLAH !!! #KHALIDIBRAHIM TUNDUK DESAKAN DAN KEHENDAK KRISTIAN ??? APA CERITA NI ???

Posted: 24 Jun 2014 05:00 AM PDT


Isu rampasan kitab Injil berbahasa Melayu yang menggunakan nama 'Allah' terus hangat apabila MAIS enggan memulangkan Injil tersebut.Akibatnya,MAIS diserang bertubi-tubi,malah didesak agar kuasa eksekutifnya dilucutkan sahaja.Jika ada yang menyangka bahawa isu ini merupakan isu antara Islam dan Kristian,maka mereka perlu berfikir semula.Ini kerana,sedang pihak Islam diwakili oleh MAIS yang menjadi sasaran serangan,pihak Kristian pula dijuarai oleh parti politik iaitu DAP dan PAS. Dalam kata lain, isu ini bukanlah isu antara agama, tetapi isu pembangkang mempolitikkan agama sekali gus membayangkan kemungkinan ia sengaja ditimbulkan demi mencipta ketegangan.Syak wasangka ini dikukuhkan lagi apabila pembangkang secara jelas dan tanpa berselindung memihak kepada Bible Society Malaysia (BSM) serta mengecam MAIS secara bersepadu dan agresif tanpa mengambil kira fakta,angka mahupun undang-undang.Tersepit antara ketegasan MAIS dan tekanan politik,Menteri Besar Selangor berjanji akan berjumpa dengan MAIS dan menyelesaikan perkara ini secepat mungkin. 

Bagaimanapun,beliau tidak pula menyatakan akan berjumpa dengan BSM atau mengadakan perjumpaan dengan kedua-dua pihak serentak.Secara tidak langsung,janji MB Selangor itu membuktikan bahawa beliau turut memihak kepada BSM dan perjumpaan dengan MAIS nanti hanyalah untuk 'memujuk' mereka.Persoalan di sini ialah,apakah hak MB untuk membelakangkan undang-undang ??? Perlu diingatkan bahawa MAIS bertindak berlandaskan undang-undang yang jelas mengharamkan penggunaan nama 'Allah' di dalam risalah agama lain. Mungkin BSM berhak mempertikai cara perlaksanaan undang-undang oleh MAIS tetapi tiada siapa pun yang berhak untuk menolak hakikat bahawa BSM telah melanggar undang-undang.Ini bermakna,MAIS boleh dikenakan amaran atau tindakan atas kegagalan menjalankan tugas dengan baik, tetapi ia tidak bermakna yang Injil itu harus dipulangkan. 

Sekali lagi saya nak nyatakan,walau apapun kesalahan MAIS,BSM tetap telah melanggar undang-undang.Malang sekali bagi pihak Islam kerana Selangor merupakan negeri di bawah PR Dan seperti mana-mana negeri di bawah PR,ia tidak begitu 'peka' dengan undang-undang.Lihat saja bagaimana pemilihan parti-parti dalam PR mahupun pentadbiran negerinya di mana semuanya dijalankan secara samseng, iaitu penuh manipulasi dengan setiap keputusan perlu mengikut citarasa pemimpin yang paling berkuasa sekali.Dalam konteks kerajaan Selangor,pihak yang paling berkuasa sekali tentulah DAP, walaupun pada dasarnya ia diterajui oleh PKR.Oleh kerana DAP merupakan 'dalang' kepada isu Injil ini, maka MB Selangor tentunya hanyalah salah seorang dari watak yang melengkapi strategi dan perlu akur dengan setiap kehendak DAP. 

Apatah lagi dengan hakikat PAS juga turut senada dengan DAP dalam hal ini.Seperti yang kita sedia maklum, apabila saja DAP yang menjadi teraju kuasa,Sultan juga akan diketepikan mereka.Justeru,secara tidak langsung,isu Injil ini bakal menunjukkan kepada kita di manakah terletaknya kesetiaan MB.Apakah beliau akan setia kepada Sultan atau DAP ??? Atau apakah beliau akan tunduk pada Allah SWT, atau Bible Society…

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

KANTOI !!! #MEDIA BARAT DAH JAUHI #ANWARIBRAHIM !!! PADAN MUKA !!!

Posted: 24 Jun 2014 01:20 AM PDT


Pembangkang selalunya amat gembira apabila ditemuramah khususnya oleh media barat yang membolehkan mereka menyerang kerajaan dan memburukkan imej negara sendiri.Mereka menganggap media barat adalah sahabat karib mereka dan mereka yakin media barat juga sentiasa berdiri teguh di belakang mereka memberi sokongan tidak berbelah bagi untuk menjayakan agenda politik mereka.Pada mereka media barat adalah paling adil dan paling terbuka dari segi menyalurkan maklumat yang 'betul' dan 'seimbang'.Pembangkang juga memandang rendah terhadap media tempatan kecuali media yang menyokong atau cenderong untuk memihak kepada mereka.Seringkali samasa sidang akhbar di pejabat pembangkang atau di dewan negeri di mana mereka berkuasa, media arus perdana sentiasa terpaksa menerima bahang kemarahan mereka.Petugas media arus perdana samada dihalang masuk pada sidang media tersebut atau jika dibenarkan sekali pun akan menerima komen-komen sinis dan menyakitkan hati.

Inilah konsep keadilan dan kebebasan media yang diamalkan oleh pembangkang di mana mereka bebas menyerang malahan kadangkala mengugut media jikan soalan yang diaju tidak digemari pemimpin pembangkang.Apakah reaksi sekiranya secara tiba-tiba media barat sudah terbuka minda dan mata mereka terhadap permainan dan penipuan pembangkang lalu mula menyoal motif tindak tanduk mereka menyerang kerajaan. Inilah yang berlaku kepada ketua pembangkang yang dimalukan oleh media barat ketika ditemuramah oleh stesen televisyen BBC News di London baru-baru ini.Isu yang disoal dan dibincangkan tidak lari daripada kebanyakan yang telah ditimbulkan sebelum ini iaitu mengenai politik,kerajaan,kes liwat malah MH370 juga disentuh.Jika sebelum ini pihak BBC dilihat sentiasa memberi ruang yang luas kepada Anwar untuk menyerang kerajaan malah turut menyokong kenyataan yang dibuat oleh ketua umum PKR itu sebelum ini,kini keadaan sudah agak berbeza. 

Pengacara BBC tersebut agak agresif memangkas komen-komen Anwar untuk menjustifikasikan segala tindakan politiknya selama ini. Malah pengacara tersebut berpendapat rakyat Malaysia sudah muak dan jemu dengan isu-isu sama yang dibawa oleh Anwar selama ini.Adakah akhirnya media barat sudah sedar mereka juga telah ditipu dan dipermainkan oleh Anwar selama ini ??? Contohnya apabila Anwar cuba membangkitkan isu MH370, pengacara tersebut telah menuduh beliau tidak sensitif terhadap perasaan keluarga mangsa yang hilang.Malah Anwar juga ditempelak oleh pengacara tersebut kerana tergamak mempolitikkan isu sedemikian yang tidak sepatutnya berlaku malah seharusnya beliau lebih peka dan prihatin terhadap apa yang berlaku. Bayangkan muka Anwar menjadi merah padam apabila dibelasah begitu rupa oleh media barat kesayangannya di dalam program berita yang ditonton oleh jutaan orang. Inilah yang dikatakan paku serpih mengata orang dia yang lebih dan kini media barat tidak akan percaya lagi tembelang Anwar si penipu dan pembohong itu.

Beliau juga dihentam teruk oleh pengacara BBC dalam isu perbicaraan kes liwat yang menurut pengacara itu telah mendapati Anwar bersalah.Anwar pula cuba dengan taktik belit dengan memfitnah badan kehakiman negara diperkudakan oleh kerajaan.Inilah sahaja peluru yang mampu ditembak oleh Anwar dengan melemparkan pelbagai tuduhan dan dakwaan terhadap badan kehakiman yang mengadilinya tetapi beliau sedikit pun tidak memberi bukti atau contoh di mana letaknya kepincangan sistem mahkamah yang beliau maksudkan.Paling mengejutkan pengacara tersebut meramalkan rakyat Malaysia tidak akan tertipu dengan turun ke jalanan lagi untuk menyokong Anwar pada masa depan kerana mereka berasa telah ditipu hidup-hidup.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

FAKTA !!! SEJAK BILA #DAP PRIHATIN NASIB KAUM INDIA KAT MALAYSIA NI ???

Posted: 23 Jun 2014 10:00 PM PDT


Akhir-akhir ini pemimpin DAP dilihat begitu 'berminat' bercakap tentang Islam.Rata-rata kenyataan mereka seolah-olah cuba mengajar dan menasihati orang-orang Islam tentang Islam yang sebenar,seolah-olah mereka lebih tahu mengenai kesucian dan kebenaran Islam.Namun,di masa yang sama mereka menjadikan Islam sebagai sasaran setiap kali timbulnya permasalahan yang melibatkan agama.Tidak kira sama ada ia merupakan masalah negara atau masalah keluarga, DAP pasti akan menyebelah pihak penentang Islam.Contohnya,dalam isu murtad,Namewee,kalimah Allah dan yang terbaru,kes perebutan hak penjagaan 3 orang anak kepada Indira Gandhi dan Mohd Ridzuan,DAP tetap memilih untuk menjadikan pihak Islam sebagai sasaran dengan mengaitkannya dengan pihak berkuasa serta kerajaan.Tujuan DAP hanyalah satu,iaitu untuk menunjukkan seolah-olah negara ini diperintah oleh orang Islam secara tidak adil. 

Dalam kes Indira Gandhi VS Mohd Ridzuan,Mahkamah Tinggi telah membuat keputusan yang menyebelahi Indira Gandhi walaupun Mahkamah Syariah sebelum itu telah memutuskan untuk memberikan hak penjagaan kepada Mohd Ridzuan.Hakim Mahkamah Tinggi yang membuat keputusan tersebut adalah juga seorang Islam iaitu Datuk Wan Afrah Wan Ibrahim. Ini membuktikan bahawa tiada campurtangan pihak kerajaan serta tiada pengaruh emosi atau sentimen keagamaan yang memainkan peranan dalam proses penghakiman.Datuk Wan Afrah jelas telah bertindak professional berdasarkan fakta kes. Bagaimanapun, prosedur perundangan di Malaysia membenarkan rayuan dibuat oleh pihak yang kalah sehingga ke peringkat Mahkamah Persekutuan. Justeru, tidaklah menjadi kesalahan bagi pihak Mohd Ridzuan untuk membawa kesnya ke peringkat itu. Apa yang menjadi kesalahan ialah apabila DAP cuba menutup peluang Mohd Ridzuan untuk membuat rayuan dengan menyalahkan Ketua Polis Negara pula.Alasan DAP ialah Ketua Polis Negara tidak mematuhi perintah Mahkamah Sivil dan akan membuat laporan polis ke atas beliau.Entah kenapa DAP begitu 'sensitif' dan prihatin terhadap agama ketiga beradik anak-anak kepada Indira dan Mohd Ridzuan dari kaum India dan entah kenapa DAP juga begitu peka dengan 'pematuhan kepada undang-undang' dalam kes ini.Sedangkan kita semua sedia maklum bahawa DAP itu sendiri sedang bergerak dalam keadaan tidak sah dari segi undang-undang pertubuhan kerana masih belum menyelesaikan konflik pemilihan CEC dengan pihak ROS.

Lebih teruk lagi,pemilihan CEC yang bermasalah itu juga adalah berpunca dari percubaan DAP untuk meminggirkan kaum India dengan memanipulasi penghantaran notis mesyuarat kepada perwakilan dari kaum itu. Jelas bahawa keprihatinan DAP terhadap anak-anak Indira dan Mohd Ridzuan adalah hipokrit semata-mata.DAP bukannya ingin membela mereka tetapi hanya ingin memburukkan kerajaan serta mengenakan Ketua Polis Negara dalam usaha mereka untuk menyerang Islam. Hakikatnya, DAP tidak ada hak untuk bercakap tentang undang-undang mahupun membela kaum India atau agama Hindu kerana ternyata DAP tidak pernah peduli kepada kedua-duanya.Ketua Polis Negara hanya bertindak mengikut undang-undang dan prosedur sedia ada.Tiada apa yang salah dengan kenyataan mahupun tindakan beliau, tetapi beliau tetap dijadikan sasaran oleh parti yang langsung tidak menghormati undang-undang.

Sebaiknya,rakyat jangan terikut-ikut dengan rentak DAP yang teringin sangat bermain api.Biarkanlah mahkamah yang memutuskan kes ini.Sudah terbukti bahawa hakim di Malaysia sangat berintegriti,maka berilah sepenuh kepercayaan kepada mereka untuk menjalankan tugas. Ingatlah bahawa DAP hanya ingin mempergunakan dan melaga-lagakan kita semua untuk kepentingan parti dan pemimpinnya,aka,bangsa Cina dan agama Kristian semata-mata.

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

EKSKLUSIF !!! SURAT TERBUKA UNTUK #WARDINASAFIYYAH DIDEDAHKAN !!!

Posted: 23 Jun 2014 07:55 PM PDT


di bawah adalah surat terbuka yang disampaikan oleh MHS.jom kita lihat kandungan di bawah

1. MHS mengutuk sekeras-kerasnya Kenyataan Wardina Safiyyah yang menunjukkan kononnya Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab dalam menangani masalah anak OKU. 

2. Wardina Safiyyah telah meletakkan dirinya sebagai kelompok elit yang boleh berfikir secara waras sepatutnya membuat rujukan sebelum mengeluarkan kritikan atau komen-komen yang merosakkkan diri sendiri. 

3. Wardina Safiyyah sepatutnya mengkaji berapa banyak RM kah yang telah dibelanjakan oleh Kerajaan bagi membantu kelompok Orang Kelainan Upaya ini. Berjuta ringgit dibelanjakan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat bagi membantu mereka.

4. Sudah tiba masanya untuk masyarakat juga mempunyai kesedaran sivik membantu kelompok ini dan bukan meletakkan segala-galanya kepada tanggungjawab KERAJAAN semata-mata. 

5. Wardina Safiyyah mungkin tidak mengerti bahawa Pihak yang bertanggungjawab yang menjumpai kanak-kanak malang tersebut adalah daripada Imegresen (Agensi Kerajaan).Kemudian dihantar ke HOSPITAL Kerajaan dan di follow up OLEH Jabatan Kebajikan Masyarakat. 

6. Ingatlah Wardina Safiyyah,cermin lah diri dahulu berapa banyak telah kamu bantu orang lain sebelum mulut anda menuduh yang bukan-bukan kepada orang LAIN!! Ingatlah Allah maha adil. Satu jari yang ditunjuk kepada orang lain, empat jari yang lain menunjukkan kearah KEBODOHAN kita sendiri. 

WASSALAM

MHS, 
SEREMBAN, 
NEGERI SEMBILAN

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN
-------------------------------------------------------------------------------

Jom berjuang bersama rakan bloggers di Facebook!

Tunjukkan sokongan anda! Sila Like.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...